Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

SOYLU’DAN POLİS ŞİDDETİ AÇIKLAMASI: “ALPASLAN KUYTUL KÖKÜ DIŞARIDA BİR ADAMDIR”

21/03/2022 23:36
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis şiddeti hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tvnet’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Serhat İbrahimoğlu’nun moderatörlüğünde, Net Bakış Özel Programı’nda, Nedim Şener ve Mete Yarar’ın sorularını yanıtlayan Soylu, Hakkari’de bir polis aracında bulunan patlayıcı ve Adana’daki Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis şiddeti hakkında konuştu.

”HEDEF İSTANBUL’DU”

Hakkari’de bulunan patlayıcının hedefinin İstanbul olduğunu söyleyen Soylu, ”Dün 8-9 gibi Hakkari Emniyet Müdürümüz aradı. Bizim çeşitli analiz programlarımız var. Bu yapay zeka dedikleri ve birçok bilgiyi üst üste koyarak oluşturdukları programlar. Buradan şüpheli bir aracı tespit ettiklerini söylediler. Uyuşturucu sevkiyatı olduğunu söylediler. Türkiye’de artık uyuşturucu ağının %70 Doğu’da %30’u batıda yakalanıyor. Arkada 133 paket, 53,5 kilo patlayıcı bulunca şaşırıyorlar. Kimliğine bakınca Polis Memuru olduğunu görüyorlar.

Aktarım Kuzey Irak tarafından gelmiş, oradan geldiği içinde Şemdinli civarında arabayı bırakıyor ve malzemeyi içine koyuyorlar. Bu polis memurunu 2019 yılında adi suçtan dolayı ihraç etmişiz. Sonrasında mahkeme kararıyla geri dönüyor. Netice itibariyle hedef İstanbul. Biz zaten birçok aktarımlarla ilgili tedbirlerimiz var. Ancak yeni yeni yöntemler görüyoruz. Örneğin; PYD’nin bir karargahı. Görüntüler bizde. İki tane DEAŞ’lı kadına PYD’li komutanlar, “Şu patlayıcıları Türkiye’ye siz getireceksiniz. Eğer getirirseniz elimizde tuttuğumuz kocanızı, çocuğunuzu bırakırız” diyorlar. Oradaki bir araç ve polis olduğu için bir vesileyle bizim bunun atlayabileceğimizi düşündüler fakat arkadaşlarımızın temiz çalışması sonucu yakalandı. Bu yıl buna benzer 15 eylem engelledik” diye konuştu.

FURKAN VAKFI’NA YÖNELİK POLİS MÜDAHALESİ

Adana’da Furkan Vakfı’na yönelik orantısız polis müdahalesi hakkında sorulan soruya da cevap veren Soylu, şu ifadeleri kullandı.

”Temel vazifemiz kamu düzenini sağlamak. Son 4, 4.5 aydır bu Kuytulcular, sadece Adana’da 50’nin üzerinde yasadışı eylem gerçekleştirmeye çalıştılar. Eylül Ekim aylarında içlerinde bulunan bir kişinin; bunların belli bir kaynağını başka birine aktardığı iddiası üzerine bunu kaçırıyorlar ve işkence yaptılar. İş yargıya intikal etti. İşkence yapan 7 kişi tutuklandı. Bundan iki ay önce başka bir vilayette, bu kez başka birini tehdit ediyorlar. Onun üzerinden de birini oraya gönderdiklerinden itibaren emniyet bu kişiyi yakalıyorlar, o da tutuklanıyor. Bunlar da aylardır bu meselenin kime sirayet ettiklerini bildikleri için her yeri terörize etmeye çalışıyorlar.

Benden önce de bunlar hem dini bir grup olmanın ötesinde siyasi kimliklerini öne çıkararak; bir motivasyon üzerinden yürüyüp gidiyorlar. Ne zaman ki 15 Temmuz sonrası terör ile ilgili bir süreç başlatıldı, gönderdik. Yargı, terör örgütü olarak görmüyorum dedi. Eyvallah. Bu kimseye organize suç ile alakalı istediğini yapma hakkı vermiyor. Siz bir sokak yürüyüşü yapacaksanız; 2911’e göre kanunu var. Bunun gereğini yerine getirmezseniz; polisin tedbir alma hakkı var. Başka illerde de var. Sadece Adana’da 4 ayda 50’nin üzerinde eylemleri yapmışlar. Kimse kusura bakmasın bir eyvallah demeyiz.

Sokağı çıkanların kameraları ellerinde. Çocukları öne sürerler. Hakaret ederler. Her türlü şeyi yaparlar.

Dünkü sosyal medyadaki paylaşımların yüzde 50’si bot hesaplar. Geri kalanının yüzde 50’si muhalif gruplar, bir kısmı da FETÖ’cüler.

Cop en son kullanılacak alettir. Bunlar yaptığı tahrik yüksek bir tahriktir. Alpaslan Kuytul kökü dışarıda bir adamdır.

Bu adam raydan çıkmış. Şöyle bir korkusu da var: Bir suç işletmiş bir daha suç daha işletmiş. Bununla yakalanabileceğini biliyor. O yüzden ‘benim üzerime bu yüzden’ geliyorlar dedirtmek istiyor.

Karşımızda bir şaklaban var. Hakkikaten başka bir yerlerden talimat alan bir adam var. Bir düşüncesi var, anlatmaya çalışıyor. Kendine hoca dedirtiyor. Hoca diyor ama siyasete giriyor. Darbeyi meşrulaştırmaya çalışıyor. Dönüyor, cumhurbaşkanının kaleminin kırıldığını söylüyor. Yarın buradan başka bir süreç çıkar.

Bunlar sabah akşam görüntü çekiyorlar. Bizim elimizde kalkanlarımız var. O gün aynı zamanda HDP’nin Newroz programı var. Bizim profesyonel kadromuz orada. 10 ayrı yerden yürüyoruz dedikleri zaman aynı zamana denk geliyor. Burada bir mücadele veriyorlar.

Anlıyorum ki arkadaşların bir kısmı hakaretlere öfkelerini yenememiş. Kendileri de zarar görmüş, 37 polis yaralanmış. Bu tip bir hadisede bu kadar büyük birşey beklenmeyebilir. Bunun engellemeye çalışana karşı şiddeti tırmandırmaya çalışan bir grup ile karşı karşıya kalmasıdır.

Elbette oradaki arkadaşlarımızın daha kontrollü olmaları gerekirdi.

28 ŞUBAT ELEŞTİRİLERİ

28 Şubat’a halel getirir. Böyle bir karşılaştırma yapılamaz. Bu çocuklar keyifinden mi görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bu bu kadar konuşalacak bir iş değil. Orada kastı aşan bir hareket olduğu için onun değerlendirmesini yapmak için söylüyoruz.

Bu tip insanlara Türkiye fırsat bırakmaz.”

Soylu’nın açıklamaları şöyle:

HACIYATMAZ BENZETMESİ

Recep Tayyip Erdoğan olmasa Türkiye FETÖ’ye teslim olurdu. Türki cumhuriyetlerden gelen bir dışişleri bakanına şunu söyledim: Biz bu coğrafyada devletlerimizi yıkmışlar tekrar kalkmışız. Hacıyatmaz var ya. Vuruyorsun kafasına eski haline geri geliyor. Aynen bizde eski halimize gelmişiz.

ADNAN OKTAR KARARI

Bana göre en kıymetli operasyonlardan bir tanesi.

Hukukun kendi adına bir tanımlaması söz konusudur. Yeniden değerlendirilecek. Dosya ortadan kalktı diye düşünülemez. Burada hak yerini bulacak.

Ben bilmediğim konularda ahkam kesmeyi sevmem. Yargının oturduğu bir sistem var. Bu sistemde kararlarda farklılıklar olabilir. Sizin, benim bazı kararları beğenmeme durumumuz olabilir. Bizim yargıya müdahale etmekten ziyade, görünmeyen noktalar varsa yeniden değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.”

Ayrıntılar geliyor…

Etiketler: APASLAN KUYTULFURKANN VAKFIİÇİŞLERİ BAKANIManşetSüleyman Soylu
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
KÖŞE YAZILARI

YAZI DİZİSİ: İMAMOĞLU’NUN DOĞDUĞU “OFİS” VE O OFİSTEN ÇIKANLAR: “KARADENİZ LOBİSİ”/BÖLÜM-1

25 Nisan 2025
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.