Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

“YETMEZ AMA EVETÇİ” LİBERAL ORAL ÇALIŞLAR’IN CHP TAHLİLİ: “KILIÇDAROĞLU BÜYÜK BİR HESAPLAŞMA ARAYIŞINA GİRDİ”…

05/04/2022 17:27
Kategori: MEDYA
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Ünlü liberal, Abant Platformu müdavimlerinden Oral Çalışlar, Cumhuriyet yazarı Örsan Öymen’in “CHP’nin tarihi savrulması” başlıklı yazısına yanıt verdi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Örsan Öymen dün köşesinde CHP’ye ağır eleştiriler yönelterek “CHP siyasetlerine ağır eleştiriler getirerek, “Laiklik ilkesinden giderek uzaklaşan ve AKP’nin gölgesinde siyaset yapan CHP yönetimi, CHP’ye oy veren seçmenlerini karamsarlığa sürüklüyor, Türkiye için umut olacağına, Türkiye’yi ortaçağ karanlığına götüren sürecin bir parçası oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Örsan Öymen’in bu yazsısına cevap ise Türkiye’nin en önde gelen liberallerinden,”YETMEZ AMA EVET” kampanyasının en önemli isimlerinden,bir dönem FETÖ tarafından düzenlenen Abant Toplantıları’nın daimi müdavimlerinden birisi olan Oral Çalışlar’dan geldi.

Çalışlar Posta Gazetesi’ndeki köşesinde yazdığı yazıda Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’de “betonlaşmış, demokrasiden uzaklaşmış” yapıyla uzun bir hesaplaşma arayışına girdiğini belirten Çalışlar, “CHP Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda yeni bir atılıma öncülük etmeye çalışıyor. Jakoben laiklik ve otoriter muhazafakârlıkla ülkenin tek tipleştirilmesine karşı toplumsal uzlaşmayı hedef alan ‘birlikçi’ bir öneriyle alternatif oluşturmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Çalışlar’ın yazısının satır başları şöyle:

“50 yıl boyunca yapılan darbeler, militarist müdahaleler, CHP’yi ‘hiza’ya soktu. Devletçi otoriter zihniyet yeniden canlandı. Toplum bu geriye gidişi gördükçe CHP’den uzaklaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin genel başkanlığına geldiğinde Baykal yönetimindeki CHP tam anlamıyla bir Jakoben parti karakterindeydi. Kürtçe TV programına karşı çıkan, AB’ye uyum yasalarına itiraz eden, azınlık vakıflarına bir kısım hakların iade edilmesini ‘ihanet’ diye suçlayan, askeri bildirilere destek mesajları yayınlayanların partisiydi. Toplum ise yeni arayışlar içindeydi. CHP, yeni siyasetler geliştirmekte geç kalmıştı.

‘KILIÇDAROĞLU HESAPLAŞMAYA GİRDİ’

Kılıçdaroğlu, betonlaşmış, demokrasiden uzaklaşmış yapıyla uzun bir hesaplaşma arayışına girdi. Partinin kilit noktalarındaki tutucu devletçi isimler birer ikişer değişti. Eski zihniyetin hakimiyeti giderek azaldı. Kürt meselesi, diğer partilerle ittifaka yönelik yeni bir dil arayışı, muhafazakâr seçmene güven vermeye gayret eden birlikçi denemeler öne çıktı. Tabii Kılıçdaroğlu bir günde bu noktaya gelmedi. Tereddütleri, kararsızlıkları, cesaretsizlikleri…

Zaman zaman partiyi hareketsiz hale getirdi. Yeni adımlara bazı CHP’liler tepkili. Cumhuriyet gazetesinde dünkü yazısında Örsan Öymen bu tepkiyi bakın nasıl ifade ediyor: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin en kritik döneminde, tarihindeki en büyük savrulmayı yaşıyor.

Laiklik ilkesinden giderek uzaklaşan ve AKP’nin gölgesinde siyaset yapan CHP yönetimi, CHP’ye oy veren seçmenlerini karamsarlığa sürüklüyor, Türkiye için umut olacağına, Türkiye’yi ortaçağ karanlığına götüren sürecin bir parçası oluyor.”

‘JAKOBEN LAİKLİĞE KARŞI…’

Aslında gerçek şu: CHP Türkiye’nin demokratikleşmesi konusunda yeni bir atılıma öncülük etmeye çalışıyor. Jakoben laiklik ve otoriter muhazafakârlıkla ülkenin tek tipleştirilmesine karşı toplumsal uzlaşmayı hedef alan ‘birlikçi’ bir öneriyle alternatif oluşturmak istiyor. 6 partili ittifak modeli, bir demokrasi denemesi. Yeni döneme damgasını seçmen vuracak. Yenilenen siyaset yenilenen CHP ile bir anlam kazanabilir.

 

Etiketler: ABANT TOPLANTISIchpLİBERALManşetORAL ÇALIŞLARÖRSAN ÖYMEN
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ANALİZ

“SAHTE FATURA” OPERASYONUN PERDE ARKASI :” KOD ADI : MESAJ İLETİLDİ”

19 Aralık 2025
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
GÜNDEM

Polis intiharları normalin dört katı!

24 Kasım 2022
ÖZEL HABER

ANKARA BAROSUNDA SKANDAL

9 Ocak 2023
MEDYA

ÇAKICI VE HACISÜLEYMANOĞLU AİLELERİ ARASINDA TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

1 Ocak 1970
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • ANALİZ
  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Ankara kiralık eklemli
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.