Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

BİDEN KONGREDEN TÜRKİYE’YE YENİ F-16 SATIŞINI KABUL ETMESİNİ İSTEDİ

11/05/2022 22:02
Kategori: DIŞ BASIN
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

ABD’de Biden hükümetinin, Türkiye ile yapılacak olan 400 milyon dolarlık silah anlaşmasının Kongre tarafından onaylanmasını talep ettiği belirtildi.

ABD’de Biden hükümetinin, ABD Kongresi’ndeki yetkililerden Türkiye’nin F-16 filosundaki askeri teçhizat ve silahların geliştirilmesi için yaklaşık 400 milyon dolarlık anlaşmayı kabul etmelerini talep ettikleri belirtildi.

ABD Kongresi’nin, Türkiye’ye daha fazla askeri uçak satışını sıcak bakmayabileceği, ancak F-16’ların modernizasyonu için anlaşmayı onaylayacağı kaydedildi. Biden hükümetinin bu teklifiyle ayrıca, yeni F-16 savaş uçaklarının satışı öncesinde Kongre’nin durumunun da değerlendirileceği belirtildi.

Wall Street Journal’ın Türkiye’de bulunan Orta Doğu muhabiri Jared Malsin’in haberine göre, anlaşmanın onaylanması halinde Türkiye’ye ait F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, füze, radar ve elektronik sistemlerinde yükseltme sağlanacak.

WSJ’ye konuşan ABD’li yetkililer, Biden yönetiminin anlaşmayı, Türkiye’ye 40 yeni F-16 satmaya yönelik ayrı bir teklif için Kongre’deki desteğin seviyesini ölçmek amaçlı kullanıyor olabileceğini söyledi. Türkiye’nin 2017’de Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasıyla birlikte gerilen ABD ilişkileri, Rusya’nın Ukrayna operasyonu sonrasındaki Türkiye’nin konumu sebebiyle toparlansa bile Kongre’nin bazı endişeleri devam ediyor. Habere göre ABD Kongresi, Türkiye’nin Rusya’yla ilişkileri ve ülkedeki “insan hakları ihlalleri” sebebiyle de yeni F-16 savaş uçakları satışına sıcak bakmıyor.

WSJ’nin görüştüğü bir yetkili, AIM-9 Sidewinder füzeleri ve AIM-120 Amraam füzelerinin yanı sıra radar ve diğer ekipmanların satışının Türkiye’ye 400 milyon dolardan fazlaya mal olacağını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı, önerilen silah anlaşmasının Kongre’ye resmi olarak bildirilinceye kadar kamuoyu önünde onaylanamayacağını veya yorum yapılamayacağını belirtti. Türkiye Savunma Bakanlığı’nınsa, WSJ’nin yorum talebine yanıt vermediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayında ABD Başkanı Biden ile yaptığı Rusya-Ukrayna krizi hakkında görüşmelerin ardından, F-16 satışı konusunu gündeme getirdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, “ABD’den 40 yeni uçak alımı ve mevcut F-16’ların modernizasyonu talebinin bir an önce tamamlanmasını beklediğini” demişti.

Etiketler: ABDBİDENErdoğanF-16KONGREManşetSATIŞTürkiye
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
KÖŞE YAZILARI

YAZI DİZİSİ: İMAMOĞLU’NUN DOĞDUĞU “OFİS” VE O OFİSTEN ÇIKANLAR: “KARADENİZ LOBİSİ”/BÖLÜM-1

25 Nisan 2025
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.