Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Tarikattaki istismarda aileye göre suçlu akıllı telefon

19/12/2022 16:32
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

6 yaşında evlendirilmesinin ardından cinsel istismara uğradığı ve şiddet gördüğünü söyleyerek dava açan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin ailesi, hastane kayıtlarına rağmen kızlarını nüfusa 3 yaş geç yazdırdığını iddia etti. 6 yaşında nikâh kıyıldığı iddiasını reddetti. Aile, “akıllı telefon” aldıktan sonra kızlarının değiştiğini söyledi.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık imzalı haberde, 6 yaşında evlendirilen H.K.G.’nin ailesinin iddialarına yer verildi. Ailesi, genç kadının yaşı konusunda, nüfusa 3 yaş geç yazdırıldığı iddiasında bulunurken, ne 6 ne de 9 yaşında bir nikâh kıyılmadığını iddia etti. Aile, H.K.G’nin Kadir İstekli’den ders aldığını kabul etti. Aileye göre, H.K.G,. resmiyette 14, ancak gerçekte 17 yaşındayken Kadir İstekli tarafından babasından istendi.

Haberde yer alan bilgilere göre, ailesi genç kadının aslında mutlu bir hayatı varken birden değiştiğini savunurken; şu iddiaları öne sürdü:

‘ÇOCUĞUNU KAYBETTİKTEN SONRA PSİKOLOJİK SORUNLARI OLDU’
“Bir süre sonra Kadir İstekli’ye ailesine ve cemaate yakın olmak istemediğini ve başka bir yerde yaşamak istediğini söyledi. Fakat Kadir İstekli, bu isteği kabul etmedi. Kadir İstekli, evden ayrılmadan 1,5 yıl önce tekrar hamile kaldı, ancak hamileliğinin 5. ayında çocuğunu kaybettikten sonra onda psikolojik sorunlar baş gösterdi. İlaç kullanmaya başlayan H.K., evde başka varlıklar gördüğünü söylemeye, kendisine zarar vermeye ve kardeşlerine ve çocuğuna karşı da şiddete varan hareketler sergilemeye başlamıştı. Baba Y.Z.G., diğer aile fertlerine, ‘H.K. zor bir süreçten geçiyor. Ona yardımcı olalım’, Kadir İstekli’ye de, ‘kızım ne isterse yap, maddi anlamda zorlanırsan bizden yardım iste’ dedi. Ancak o güne kadar başka şehirlere tatile giden, umre ziyareti yapan, AVM’lerde alışverişe çıkan H.K., kocasıyla bir yere gitmek istememeye başladı.”

‘PSİKİYATR ONA ‘ÇARŞAFI AT’ DEDİ’ İDDİASI

Aileye göre, sürecin en hassas noktası, H.K.G.’nin, “akıllı telefonla tanışması” ve “son gittiği psikiyatrın profili” oldu.

İddiaya göre, o psikiyatr, H.K.G.’ye, “Senin bir kimliğin yok. Çarşaftan çıkmazsan, boşanmazsan, ailenden uzaklaşmazsan huzur bulamazsın” dedi. H.K.G., o psikiyatrın etkisinde kaldı.

Bir diğer iddia ise, H.K.G’nin İzmir’de bir radyoda çalışan biriyle yeni aldığı telefondan sürekli yazıştığına yönelik. G. ailesi, durumu Kadir İstekli’ye anlatmadıklarını ve H.K.G.’ye böyle şeyler yapmaması konusunda ısrarcı olduklarını öne sürdü.

“Evden kaçtıktan sonra onu aradık, emniyet ‘yerini biliyoruz ama size söyleyemeyiz’ dedi”
H.K.G.’nin bu radyocuyla yaptığı konuşmaları okuduklarını ve söz konusu ismin H.K.G.’ye, “sen paraları ve altınları al gel, biz sana yer hazırladık” dediğini iddia eden aile, şöyle devam etti:

“H.K.G., bazı kişilerin yönlendirmesi ile ailesinden ve ailesinin benimsediği yaşam tarzından kaçmaya hazırlanıyordu. Evden kaçınca hem baba Y.Z.G., hem de Kadir İstekli onu aramaya başladı, emniyete haber verdi. Akşam emniyetten aradılar, ‘kızınız bulundu ama size yerini söyleyemeyiz’ dediler. Bir gün sonra baba Y.Z.G. ve Kadir İstekli, ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. Emniyette, ‘kızınız sizden şikayetçi’ denilerek nezarethaneye alındılar. Önce savcılığa sonra mahkemeye sevk edildiler. Hâkim aksi delilleri görünce imza vermek kaydı ile iki ismi de serbest bıraktı. Bir süre sonra H.K.G.’nin Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) olduğunu öğrendik. Defalarca dilekçelerle müracaat etsek de bir yanıt alamadık. Bakanlık, H.K.’ye avukat atamıştı. Avukat aracılığıyla H.K.’nin sesini duymak istesek de duyamadık.”

‘BOŞANMAK İSTEYİNCE ZORLUK ÇIKARMADIK’
1 yıl sonra H.K.G.’nin Kadir İstekli’den boşanmak istediğine dair bir haber aldıklarını aktaran aile, bu talebinde de hiçbir zorluk çıkarmadıklarını söylüyor. Anlaşmalı yapılan boşanmada çocuğun velayetinin annede kaldığını, H.K.G.’ye bir de nafaka bağlandığı bilgisini veren aile boşanma davasının görüldüğü günü şöyle anlattı:

“Annesi, bir yıldan beri görmediği kızını görme umuduyla mahkemeye gitmişti. H.K.G. onlarca polisin arasında geldi. Tesettürünü çıkarmıştı. Annesi bu durumu görünce fenalaştı.

Anne, abi ve iki kız kardeş İzmir’e gitti ve hem H.K.G.’yi hem de çocuğunu gördüler. H.K.G. kalkmak isteyince annesi F.G., torununun biraz daha yanında kalmasını istedi. H.K.G., bunu duyunca tek başına masadan kalkarak gitti. Çocuğu annesine abisi alıp götürdü. Bu olaydan birkaç gün sonra hem anne, hem abi, hem de kardeşler hakkında uzaklaştırma kararı geldi. Kararı görünce bir daha H.K’yi rahatsız etmedik. Ancak babası avukatı aracılığıyla kızına aylık para gönderdi.

Etiketler: 6 yaşAkıllı telefonCİNSEL İSTİSMARHİRANUR VAKFIManşetYusuf Ziya Gümüşel
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
GÜNDEM

ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

27 Ocak 2025
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.