Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

OKULA VE EVE GÖNDERİLMEYEN 10 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUKLARI,GERİCİ DERNEĞİN YURDUNDA KALIYOR

28/12/2022 15:48
Kategori: ÖZEL HABER
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

HABER ALTERNATİF-ÖZEL

Celal Eren ÇELİK

Türkiye daha kısa süre önce “6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar” skandalını günlerce konuşmuş ve tarikat-cemaat karanlığı ile bu gerici tarikat ve cemaatlerin özellikle küçük kız çocukları üzerindeki travmatik etkisine en çarpıcı hali ile tanıklık etmişti.

Daha bu skandalın yankıları yeni bitmişken bir skandal da Sakarya’da ortaya çıktı.

İstanbul merkezli olan ve kendisini Sakarya’da “Mahmutefendi’ye bağlı” (Mahmutefendi olarak anılan Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Tarikatı’nın şeyhiydi ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybetmişti) olarak tanıtan DARUL ERKAM isimli derneğin Sakarya’da bulunan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının Cuma akşamlarından, Pazar akşamlarına kadar yatılı olarak kaldığı, derneğin çocukların ailelerini “Milli Eğitim Bakanlığı’nın İslam’a aykırı olarak eğitim verdiği” şeklindeki propaganda ile ikna ederek “İslami usüllere uygun biçimde çocuklarını yetiştirmek üzere” kendi yurduna aldığı ve aileler ile haftada sadece 2 gün görüştürdüğü ortaya çıktı.

DARÜL ERKAM isimli derneğin yaşları 8 ila 10 arasında değişen kız çocuklarını yurttan çıkartmadığı belirtilirken, çocukların Eylül ayından bu yana kayıtlı oldukları devletin resmi eğitim veren okullarına da hiç gönderilmedikleri ortaya çıktı.

DARUL ERKAM isimli derneğin çocukların yurtta kalmaları karşılığında ailelerden 500 TL ile 1000 TL arasında değişen miktarda ücret aldığı belirtiliyor.

Öte yandan haftanın 5 günü gerici derneğin yurdunda kalan çocuklarda belirgin “Değişimler” gözleniyor. Örneğin derneğin yurdunda kalan bir kız öğrencinin haftasonu evine geldiğinde evdeki tüm kot pantolonları kestiği bunun da dernek yurdunda verilen koyu İslami eğitimin sonucu olduğu ifade ediliyor.

ÇOCUKLARIN YAKINLARI ENDİŞELİ

Gerici DARÜL ERKAM Derneği’ne gönderilen çocukların amca,dayı,hala,büyükbaba gibi 2. Dereceden akrabaları ise kız çocuklarının durumları için endişeli.

Gerici DARUL ERKAM Derneği’nin yurdunda kalan kız çocuklarından birisinin dayısı ve dedesi ise konuyu hem CİMER’e hem de Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na verdikleri şikayet dilekçeleri ile resmi kayıtlara da geçirmiş durumdalar.

İşte devletin kayıtlarına giren DARUL ERKAM Derneği’nin kız çocuklarını yurtlarında tutması ile ilgili CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na iletilen o şikayet dilekçeleri:

 

 

Ancak gerek CİMER’e yapılan başvurular, gerekse Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na yapılan başvurular sonuçsuz kalmış ve aileye yanıt verilmemiş durumda. Tüm şikayetlere rağmen DARUL ERKAM Derneği kanunlara aykırı bu faaliyetlerine ise devam etmekte.

DERNEK YÖNETİCİLERİ ÖNCE İNKAR ETTİ,SONRA “SİZE DÖNECEĞİZ” DEYİP TELEFONU KAPATTI

HABER ALTERNATİF olarak telefon ile arayarak durumu sorduğumuz DARUL ERKAM yöneticileri ilk olarak “Sakarya’da sadece İslami İlimler Akademi’miz var, küçük çocuklar yok orada” şeklinde yanıt verseler de CİMER ve Sakarya Pamukova Kaymakamlığı’na yapılan şikayet başvurusu belgelerinin elimizde olduğunu söylememizden sonra acele şekilde “Biz başka arkadaşlarla da konuşalım size döneceğiz” diyerek telefonu kapattılar. Ancak DARUL ERKAM Derneği yönetimi adına bir yetkili bir daha dönüş yapmadı.

Etiketler: CİMERDARUL ERKAM DERNEĞİKAYMAKAMLIKManşetPAMUKOVASAKARYAŞİKAYET
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

ABDÜLKADİR SELVİ’NİN EŞİ VE DAMADI HAKKINDAKİ İDDİALARDA YENİ GELİŞME

12 Aralık 2021
ÖZEL HABER

SEGİN BARAN KORKMAZ’IN VENEZUELA BAĞLANTISI NE?

23 Haziran 2021
MEDYA

HABERALTERNATİF 6 GÜN ÖNCE SBK İLE İLİŞKİSİNİ YAZDI, HABERTÜRK O MUHABİRİN İSTİFASIN İSTEDİ

23 Haziran 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.