Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

AKP’li vekile suikast girişimi iddiası

02/01/2023 17:00
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Adı, AKP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya saldırı olayında geçen AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a yönelik suikast girişiminin engellendiği ifade edildi. PKK/KCK terör örgütü Suriye yapılanması PYD/YPG mensubu 2 örgüt mensubu Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyon sonucunda illegal yollarla Türkiye’ye geçtiği tespit edilen M.M ve M.M.İ isimli Suriye uyruklu 2 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLİNE SUİKAST DÜZENLEYECEKLERDİ
Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre gözaltına alınan örgüt mensupları alınan ifadelerinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Ayn El Arap bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hacı kod isimli örgüt mensubunun talimatıyla AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a suikastı gerçekleştirmek üzere Türkiye’ye geçtiklerini, kendilerine yine aynı örgüt mensubu tarafından para gönderileceğini beyan etmeleri üzerine örgüt mensubunun yönlendirmesi ile para getiren Suriye uyruklu R.B isimli zanlı da yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.

KARDEŞİNİ KAÇIRIP EYLEME ZORLAMIŞLAR

R.B. isimli şahsın Suriye’de bulunan H.B. isimli kardeşinin PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Suriye’de faaliyet gösteren Serhildan kod isimli örgüt mensubu tarafından kaçırıldığı ve serbest bırakılması karşılığında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a eylem yapılması amacıyla kendisinden keşif yapmasını istediği öğrenildi. Gözaltına alınan Suriye uyruklu 2’si örgüt mensubu olmak üzere 3 zanlı tutuklandı.

“FAKIBABA’YA TEHDİT”

AKP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba, istifası sonrasında ilk olarak tehdit aldığını açıklamıştı. Daha sonra yaptığı açıklamalarda ise kendisini tehdit eden kişinin ‘Yıldız’ soyadlı olduğunu, ardından da o kişinin Orhan Yıldız olduğunu söylemişti.

“MAĞDURİYET YARATIYOR”
Fakıbaba’nın açıklamalarını Odatv’ye değerlendiren İbrahim Halil Yıldız, böyle bir tehdidin kendi ailesiyle ya da yakın çevresiyle bir bağlantısı olmadığını belirterek, “Fakıbaba siyasi olarak bitmiş birisi. Mağduriyet yaratarak da gündemde kalmaya çalışıyor. Biz büyük bir aileyiz, benim tanıdığım bildiğim 3-4 tane Orhan Yıldız var. Onlara sordum ama onlardan birisi değil. Bu tehdit ile benim ve de ailemin bir ilgisi, alakası yok” ifadelerini kullanmıştı.

Fakıbaba’nın kaldığı misafirhanenin akrabaları tarafından basılma olayıyla ilgili de konuşan Yıldız, “Fakıbaba onları tuzağa çekti, şimdi de mağduru oynuyor” dedi.

Etiketler: AHMET EŞREF FAKIBABAAKPİYİ PartiManşetPKKSUİKAST
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
GÜNDEM

“5’Lİ ÇETE” BİRBİRİNE GİRDİ,SAVAŞI CENGİZ HOLDİNG KAZANDI

11 Mayıs 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.