Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Almanya’da ‘doktor’ krizi gündemde

09/01/2023 11:10
Kategori: DIŞ BASIN
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Almanya Sağlık Bakanı Leuterbach, ‘Eğer doktor eğitimi verecek yer sayısını 5 bine kadar artırmazsak, yakında ‘boomer’ jenerasyonuna yeterli tıbbi bakımı sağlayamayacağız’ dedi.

Almanya’nın doktor açığı yaşama tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, “boomer” kuşağına mensup doktorların emekliliğe yaklaşmasıyla, ülkede yaşanacak olası “doktor” krizi yeniden gündeme geldi.

Bild am Sonntag’a konuşan Almanya Sağlık Bakanı Karl Leuterbach, “Bu açığı, başka ülkelerden doktorlar getirip karşılayamayız. Kendi ülkelerinin acil olarak uzman doktorlara ihtiyacı varken bu mümkün değil” dedi.

Leuterbach, “Eğer doktor eğitimi verecek yer sayısını 5 bine kadar artırmazsak, yakında ‘boomer’ jenerasyonuna yeterli tıbbi bakımı sağlayamayacağız. Kliniklerde doktorumuz olmazsa hastane reformunun da pek bir anlamı olmaz” diye konuştu.

Gazetenin 16 eyalette yaptığı ankete göre ise, üniversitelerde bu yıl yeni eğitim alanı açılması gündemde gözükmüyor. Yalnızca Bavyera eyaletinde önümüzdeki yıllarda 2 bin 700 yeni tıbbi eğitim yeri açılmasının planlandığı belirtiliyor.

Oldenburg Üniversitesi’nde ve Berlin Charité Üniversitesi’nde birtakım yeni tıbbi çalışma alanları açılma girişimleri olduğu belirtilirken, bu girişimlerin yalnızca “okyanusta bir damla” boyutunda olduğu ve “zamana karşı yarışın kazanılmasının mümkün olmadığı” ifade ediliyor.

Buna ek olarak, ülkede yarı zamanlı çalışan doktorların sayısının da arttığına işaret ediliyor.

Alman Tıp Derneği Başkanı Klaus Reinhardt, ülkedeki doktorların iş yoğunluğuna dikkat çekerek, “Bugün doktorlar daha az zamanda daha çok hastayı tedavi ediyor. Bunun nedeni genel olarak ülkelerin hastanelere yatırımlarını azaltması” ifadelerini kullandı.

Reinhardt, “Eyaletler acilen harekete geçmeli. Ancak fakülteler, ek ödenek olmadan daha fazla öğrenci yetiştirmenin eğitim kalitesini düşüreceğinden de endişeliler” diyerek tıbbi eğitim için eyaletlerin bütçeyi artırması çağrısı yaptı.

Diğer yandan, eyaletlerdeki tıbbi eğitimin, diğer alanlardan 3 kat daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

Etiketler: ALMANYADOKTORHASTAHASTANEKarl LeuterbachManşet
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

EXPO BAHANE,HATAY RANTI ŞAHANE..

23 Şubat 2021
EKONOMİ

5 YILDIZLI OTEL İÇİN ÇAM AĞACI VE MAKİLİLK ALANI TAMAMEN SÖKÜP,MOLOZLARI DENİZE ATTILAR!

18 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.