Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

CHP’den MİT çıkışı

03/02/2023 14:19
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Kılınç, AKP’nin MİT’i siyasal tartışma zeminine çekmeye çalıştığını belirterek “Güvenlik ve istihbarat kurumlarımızı, siyasi kadrolaşmalardan tamamen arındıracağız. Saray eli ile SADAT ve SADATvari suç örgütlerinin Milli İstihbarat Akademisine sızma girişimlerine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 7’inci maddesi Milli İstihbarat Akademisi kurulmasını düzenliyor. Düzenlemenin görüşmeleri dün yapıldı ve Meclis’te kabul edildi.

“MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ KURULMASINI OLUMLU GÖRÜYORUZ”
Görüşmeler sırasında madde üzerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç, MİT Başkanlığı bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi’nin kurulmasını olumlu gördüklerini ifade etti.

“TEKLİF, GÜVENLİK VE İSTİHBARAT KOMİSYONU’NDAN KAÇIRILMIŞTIR”
“Teklif sahiplerinin, düzenlemeyi Meclisimize getirme şekli, teklifin komisyonda ele alınış biçimi, düzenleme yapmaktan çok kurumlarımızı tartıştırma arzusu içinde olduklarını göstermektedir.” diyen Kılınç, “Çok daha önemli bir eksiklik ise bu teklifin, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda görüşülmemiş, komisyonun görüşlerinin alınmamış olmasıdır.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun denetlediği bir kurumun Akademi kurma düzenlemesi komisyondan böylece kaçırılmaya çalışılmıştır.” şeklinde konuştu.

“MİT, SİYASAL TARTIŞMA ZEMİNİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
CHP’li Kılınç, MİT Başkanlığı’nın siyasal tartışma zeminine çekilmeye çalışıldığını ve AKP’nin güvenlik kurumlarına ilişkin siyasallaştırma tutumunun bir örneğinin daha sergilendiğini kaydetti.

Yüksel Mansur Kılınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu teklifi Meclise sunan AKP ve Saray, 20 yıllık iktidarında güvenlik alanında büyük tahribatlar yarattı. Terör örgütleri devletin kozmik odasına sokuldu. Devletin istihbaratı, emniyeti, jandarması, yargısı paralel yapılara teslim edildi. Fethullahçı Terör Örgütü’nün elemanları, MİT Elektronik ve Teknik İstihbarat Başkanı olabildi, MİT başkanını alıkoymayı akıllarından geçirebildiler. Millet İktidarında; güvenlik ve istihbarat kurumlarımızı, siyasi kadrolaşmalardan tamamen arındıracağız.

“SADAT’IN MİLLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ’NE SİZMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Güvenlik kuruluşlarımızı, SADAT ve SADATvari paralel suç örgütlerinden tamamen arındıracağız. Saray eli ile SADAT ve SADATvari suç örgütlerinin Milli İstihbarat Akademisine sızma girişimlerine kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler: AKPManşetMansur KılıçMİTSADATTBMM
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.