Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

“AKŞENER’İN ÖNCE ONAYLAYIP SONRA ALTILI MASA BİLEŞENLERİNE İTİRAZINI İLETTİĞİ 2 KONU VAR”

05/02/2023 11:30
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş
Gazeteci Sedat Bozkurt, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in onayladığı ama daha sonra masa bileşenlerine itiraz olarak gelen iki konunun bulunduğunu söyledi.

Ankara’nın en deneyimli gazetecilerinden olan ve uzun yıllar FOX TV’nin Ankara Temsilciliği görevini  de üstlenen gazeteci Sedat Bozkurt CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin birlikte çalıştığı altılı masanın gündemindeki konularla ilgili edindiği bilgileri paylaştı.

Kısa Dalga’da yayımlanan yazısında Bozkurt, son toplantıda İYİ Parti lideri Meral Akşener’in onayladığı ama daha sonra masa bileşenlerine itiraz olarak gelen iki konunun bulunduğunu kaydetti:

“(…) Bunlardan ilki cumhurbaşkanlığı yardımcılığı. Genel başkanların hepsinin cumhurbaşkanı yardımcısı olması toplantı sırasında onaylanırken daha sonra İyi Parti’nin ilettiği metinde bu “yetkileri arttırılmış tek cumhurbaşkanlığı yardımcılığı”na dönüştürülerek yeni bir öneri olarak sunulmuş. İyi Parti’nin bu önerisi doğal olarak Akşener’in bu makamı istediği şeklinde de yorumlanmış. Kendisinin buna itiraz ettiğini de hatırlatalım.

Bir başka mesele üzerinde çok konuşulmadan onay gören, aday olması halinde genel başkanların parlamenter sisteme geçene kadar partilerinin başında kalmaları. Burada süreci, genel başkanların partileriyle birlikte yönetmeleri gerektiği kabul ediliyor. Partilerde yaşanabilecek herhangi bir değişim doğal olarak geçiş sürecinde olumlu olmayan bir biçimde ittifakı, hükümet modelini ve anayasa değişikliklerindeki denklemi de olumsuz etkileyebilir.”

‘BAKANLIK PAYLAŞIMINA İLİŞKİN BİR TARTIŞMA YA DA ÖNERİ YOK’

Bozkurt, geçiş dönemi hükümet modeli ile aday isminin beraber açıklanacağını belirterek “Hükümet modelinde bakanlık paylaşımına ilişkin bir tartışma ya da öneri yok. Parlamentodaki sayısal çoğunluğa göre bir geçiş süreci belirlenecek ve ona göre de hükümet modeli ortaya konulacak. Bu seçim sonrası ele alınacak. Seçim öncesi belli olacak bu alandaki tek planlama genel başkanların hükümet içinde bir biçimde yer alacakları ve her partiye aldığı oya bakılmaksızın en az bir bakanlık koltuğu verileceği” ifadesini kullandı.

Etiketler: ALTILI MASAManşetMeral Akşener
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
SİYASET

Eski AKP’li vekil, 8 milyon euro aldığı ortağının kafasına silah dayattı

4 Ocak 2023
GÜNDEM

İlaç skandalında son perde: Eski AKP’li vekil için yeni iddialar

5 Ocak 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.