Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

ANKARA KULİSLERİNDE “AKP ESKİ BAŞBAKANA TEKLİF GÖTÜRDÜ” İDDİASI

22/03/2021 19:31
Kategori: ÖZEL HABER
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

HABER ALTERNATİF-ÖZEL/KULİS HABER

Celal Eren ÇELİK

Gerçekleşmesi beklenen “Kabine revizyonu” çerçevesinde yeni kabinede görev yapması beklenen bakanlar ile ilgili pek çok ismin adı geçerken bugün gün içerisinde kulislere yansıyan bir iddia Ankara kulislerinde “Bomba etkisi” yarattı…

AKP’nin gerçekleşecek kabine revizyonu çerçevesinde eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e yeni kabinede görev alması için teklif götürdüğü iddia edildi.

AKP’nin Çiller’e yeni kurulacak kabinede Dışişleri Bakanlığı görevi teklif ettiği belirtildi.

Çiller’in kendisine gelen bu teklif konusunda kararsız olduğu belirtilirken yeniden aktif siyasete dönmek konusunda çekinceleri olan Tansu Çiller’i ikna etmek için devreye Mehmet Ağar’ın girdiği de ifade edildi.

Gün içerisinde Başbakanlığı döneminde Çiller ile birlikte görev yapmış pek çok üst düzey bürokrat ve siyasetçinin de Çiller ile görüşerek teklifi kabul etmesi yönünde telkinde bulunduğu kulislerden sızan bilgiler arasında.

AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise “Çiller Hamlesi” ile pek çok şeyi aynı anda yapmayı planladığı belirtiliyor.

Görevi kabul etmesi halinde Çiller üzerinden eski merkez sağda yer alıp bugün AKP’den uzaklaşmaya başlayan seçmenin yeniden konsolide edilebilmesi için önemli bir koz elde edilmesi planlanıyor.

Çiller’e AKP’nin en zorda olduğu ve Çiller’in kendi uzmanlık alanı olan ekonomi alanında değil de Dışişleri Bakanlığı2nın teklif edilmesinin de bilinçli ve “Stratejik” bir tercih olduğu belirtilmekte. Zira Çiller’in ABD’de iktidara gelen Demokratlar ile ilişkileri son derece iyi ve hala uluslararası alanda prestijli bir konuma sahip.

Çiller’in dış politika alanındaki bu önemli artılarının özellikle AKP ve Erdoğan’ın iletişim kuramadığı “Erdoğan karşıtı” Biden yönetimi ile kurulacak bir “Köprü” görevi üstlenmesi ve aynı zamanda AKP’nin dış politikada yıpranan  ilişkilerini düzeltmesi planlanıyor.

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkarak tepkisini çektiği kadın seçmene de Çiller figürü ile bir eski kadın başbakanı kabineye alarak mesaj verebilmesi açısından önemli bir hamle olarak görüldüğü kulislerden sızan bilgiler arasında.

Son olarak AKP ve Erdoğan’ın Millet İttifakı’nda “Yükselen” parti konumundaki İYİ PARTİ’nin kadın lideri Meral Akşener’in karşısına İYİ PARTİ’nin “Milliyetçi” tabanına da hitap edebilecek bir başka önemli kadın siyasetçi figürü olan Çiller ile çıkarak İYİ PARTİ’deki yükselişin ve İYİ PARTİ’ye kayan oyların önünü kesmeyi planladığı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere daha önceki yıllarda Meral Akşener’in siyasette “Parlamasını” ve yükselmesini sağlayan da,Akşener’ İçişleri Bakanı yapan da DYP Genel Başkanı olduğu dönemde Tansu Çiller’di.

AKP kulislerinde Erdoğan’ın Çiller hamlesi ile topluma “Ustası bizde çırağına gerek yok” şeklinde özetlenebilecek bir mesaj vereceği de konuşuluyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin pek çok etkinliğine Tansu Çiller’i davet etmiş ve Çiller de gerek AKP2nin mitinglerine, gerekse özel davetli olduğu Külliye’de düzenlenen toplantılara katılarak AKP ve Erdoğan’a desteğini defalarca açıkça göstermişti.

Gün içerisinde “Kulis bilgisini” doğrulatmak adına ulaştığımız pek çok kaynak haberi kesin bir dille yalanlamazken en ufak bir yorum dahi yapmayı kabul etmediler.

Son olarak akşam saatlerinde AKP kulislerinde konuştuğumuz ve isminin açıklanmasını istemeyen Çiller Ailesi’ne de yakın önemli bir siyasetçi ise yine detaylı bir yorum yapmaktan kaçınsa da “Temas olduğu doğrudur” derken ilginç şekilde “Tansu Hanım teklifi kabul etmezse haber mutlaka yalanlanacaktır” yorumunda bulundu…

HABER ALTERNATİF olarak sorumlu yayıncılık anlayışımız ve okurlarımıza verdiğimiz “Bizden gerçeği yansıtmayan tıklanma adına “üretilmiş” ve operasyonel hiç bir haber okumayacaksınız” sözümüz gereği “Kulis” bilgisinin kesin olarak “Teyit edilmediği” notunu düşerek yukarıdaki bilgiler eşliğinde okurlarımıza iletiyoruz.

Tansu Çiller’in teklifi kabul edip etmeyeceğini, haberin yalanlanıp yalanlanmayacağını ise hep birlikte göreceğiz…

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

 

 

Etiketler: AKPÇİLLERErdoğanKABİNEManşetREVİZYON
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

“YEŞİL AHTAPOT”UN İLK KOLU: MÜCADELE KARDEŞLİĞİ

29 Kasım 2020
SİYASET

Eski AKP’li vekil, 8 milyon euro aldığı ortağının kafasına silah dayattı

4 Ocak 2023
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.