Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

AKP’NİN “PARALEL SEÇİM SİSTEMİ” YAPILANMASI DEŞİFRE OLDU

02/05/2023 14:50
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Seçimler yaklaşırken son düzlüğe girilen bu günlerde AKP’nin seçimi kaybetmesi halinde bunu “Milli iradeye yapılan bir darbe” olarak niteleyeceği başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere çeşitli AKP’li parti yetkilileri ile yüksek sesle dile getirilirken, bu kez ise AKP’nin İçişleri Bakanlığı eli ile “Paralel seçim sistem takip sistemi” kurduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yaşanan büyük skandalı kamuoyu ile paylaştı.

Erkek yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Seçim Takip Modülü” olarak adlandırılan ve YSK’nin seçim takip sisteminden bağımsız, YSK’ya “Paralel” olarak çalışacak bir modül kurulduğunu ifade etti.

Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin il ve ilçe kaymakamlıklarına gönderdiği yazı ile bu modüle anlık seçim sonucu girişi yapılması için genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı’ndan valilik ve kaymakamlıklara gönderilen yazıya göre her kaymakamlığın, ilçe nüfusuna göre 3 ile 10 arasında personeli bu işle görevlendirilmesi, tüm sandık sonuç tutanakları takip edilmesi, bu sonuçları anlık olarak girebilme yeteneğine sahip personelin istihdam edilmesi ve gereken sayıda bilgisayar temin edilmesi istendi.

Talimatı alan Kiraz Kaymakamlığı’nın durumu İlçe seçim kuruluna, ,ilçe seçim kurulunun da konuyu YSK’ya iletmesi sonucunda YSK bu talebin kanunlara aykırı olduğu, kanunlarda seçimlerdeki sandık sonuç tutanaklarının YSK dışında hiç bir idare ile paylaşılmasının mümkün olmadığını belirterek “OY BİRLİĞİ” le red kararı verdi ve skandal da ortaya çıkmış oldu.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan “Seçim Takip Modülü” ve bu modül için oluşturulan birimin resmi kayıtlarda olup olmadığı,bu modülün ve modüle gönderilecek verilerin nasıl ve ne amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor.

oe_-P5_E8VT0XnTK

 

Etiketler: AKPİÇİŞLERİ BAKANLIĞIManşetSEÇİMYSK
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
KÖŞE YAZILARI

BU TÜRK SİYASETİNİN ACZİYETİ İÇERİSİNDE BİR TARİHİ SORUMLULUK, BİR BAŞKALDIRI VE “KENDİ KADERİNE EL KOYMAYA” ÇAĞRI YAZISI VE YENİ BİR SİYASAL PARTİ MANİFESTOSUDUR

8 Haziran 2025
KÖŞE YAZILARI

“BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ”: NASIL YAPACAĞIZ?-EKONOMİ

7 Temmuz 2025
KÖŞE YAZILARI

DİP DALGA HAREKETİ GÖÇ POLİTİKASI MANİFESTOSU:”ÜLKEMİZ YENİDEN “BİZİM” OLACAK”

7 Ağustos 2025
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.