Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

MURAT KURUM İLİÇ’TEKİ MADENİN ÇEVRE DENETİMLERİNİ ÇOK SIKI YAPTIKLARINI SAVUNDU

14/02/2024 20:14
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

AKP’nin İBB Başkan Adayı ve eski Çevre Bakanı Murat Kurum, milyonlarca metreküp siyanürlü pasanın çevreye yayıldığı İliç’teki madenin çevreye etkilerini çok sıkı denetlediklerini savundu.

İliç’teki altın madenin siyanürlü pasa dağının çökmesinin ardından gözlerin çevrildiği eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, madende denetimlerin çok sıkı yapıldığını savundu.
AKP’nin İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı olan Murat Kurum, Sarıyer’de katıldığı programda İliç’teki maden faciası hakkında konuştu. Kurum, milyonlarca metreküp siyanürlü pasanın çevreye yayıldığı madenle ilgili denetimleri çok sıkı yaptıklarını, bu denetimleri madenin çevresel etkileri bakımından yaptıklarını söyledi.

Kurum,  “21 Haziran 2022’de işletmeye Çevre Kanunu’ndaki en üst sınırdan idari para cezası verildi. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; işletme men edildi ve 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Özet olarak; biz, kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı” dedi.

SSR ve Çalık sermayeli Anagold’a 2022’deki sızıntı nedeniyle 16,4 milyon TL ceza kesilmiş, kısa süre sonra da 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmişti.

ÇEVREYİ KATLEDEN MADENİN ÇEVREYE ZARAR VERİP VERMEDİĞİNE BAKMIŞLAR

İşletmenin kapasite artışı sırasındaki ÇED raporunu onaylayan Kurum, “Bir de bizi işletmenin kapasitesini artırmakla suçluyorlar. Bize iftira atanlar şunu da bilir ki; Çevre Bakanlığı işletmenin kapasite artışı kararını vermez, veremez, çünkü böyle bir yetkisi yoktur. Sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisini ölçer, onaylar ya da onaylamaz. Yine, ÇED raporlarına ilişkin buradaki kararlarda birçok farklı kurum ve kuruluşun bilimsel görüş ve raporlarına bakılır. İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da; 21 kurum ve kuruluştan oluşan komisyon üyeleri tarafından onaylıdır” ifadelerini kullandı.

Kurum, kendisine yönelik eleştirilere sert sözlerle tepki gösterdi, eleştirenleri “canlar üzerinden siyasi ikbal peşine koşmak”la suçladı.

Etiketler: İLİÇMADENManşetMURAT KURUM
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

GÜLEN ALMANYA’DA VAAZ VERMİŞ,MASRAFLARINI MİLLİ GÖRÜŞ TEŞKİLATI KARŞILAMIŞ!

16 Temmuz 2021
GÜNDEM

TANSU ÇİLLER’İN OĞLUNUN ORTAĞI BAKIN KİM ÇIKTI?

22 Mayıs 2020
ÖZEL HABER

AİLE BOYU “AKP” SEFASININ SON DURAĞI THY OLDU

1 Ocak 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.