Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

THE WASHİNGTON POST: “MADURO TÜRKİYE’YE SIĞINACAK”

28/11/2025 13:11
Kategori: DIŞ BASIN
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Venezuela lideri Maduro, olası saldırıya karşı Hava Kuvvetlerine “hazır olun” talimatı verdi. The Washington Post’a göre Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, artan uluslararası baskı ve ABD’nin askeri tehditleri karşısında güvenli bir çıkış yolu ararsa, en güçlü ihtimal Türkiye olacak.

Ulusal basındaki habere göre Maduro, başkent Caracas’ta düzenlenen Bolivarcı Askeri Havacılığın 105. yıl dönümü törenlerine katıldı ve ülkesine yönelik artan ABD tehditlerine tepki gösterdi.

“EN GÜÇLÜ İHTİMAL TÜRKİYE”

AA’nın aktardığına göre Maduro, Venezuela’ya yönelik gerçekleşebilecek muhtemel saldırı ihtimaline karşı Hava Kuvvetlerine “tetikte ve göreve hazır olun” talimatı verdiğini ifade etti.

The Washington Post’a göre Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, artan uluslararası baskı ve ABD’nin askeri tehditleri karşısında güvenli bir çıkış yolu ararsa, en güçlü ihtimal Türkiye olacak.

Gazete, Maduro’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyduğu güvenin ve iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin Ankara’yı “ideal liman” haline getirdiğini yazdı.

Maduro, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada ülkesinin “her türlü emperyalist tehdide karşı savunulması gerektiğini” söyleyerek başkent Caracas’ta kalacağını belirtmişti.

ABD’DEN “CARTEL DE LOS SOLES” KARARI

ABD, Maduro ve üst düzey Venezuelalı yetkililerin yönettiğini iddia ettiği Cartel de los Soles suç örgütünü Yabancı Terörist Örgütler (FTO) listesine almıştı.

Venezuela, varlığını kabul etmediği ABD’nin Cartel de los Soles adımını, ülkeye müdahale etmek için bahane oluşturma girişimi olarak nitelendirmişti.

ABD’nin, “uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele” gerekçesiyle gönderdiği dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubunun, Latin Amerika bölgesine ulaştığı belirtilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da buna karşılık ülkede 4,5 milyon milis gücünü seferber ettiğini ve herhangi bir saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

 

Etiketler: AMERİKAManşetNİOLAS MADUROTürkiyeVENEZUELA
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

Polis intiharları normalin dört katı!

24 Kasım 2022
EKONOMİ

ÇAĞDAŞ MARKETLER’DEN ÇAĞDIŞI UYGULAMA

17 Mayıs 2020
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

YAZI DİZİSİ: İBB’NİN BALLI BÜROKRATLARI-BÖLÜM/2

11 Ocak 2025
ÖZEL HABER

“YEŞİL AHTAPOT”UN İLK KOLU: MÜCADELE KARDEŞLİĞİ

29 Kasım 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • ANALİZ
  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Ankara kiralık eklemli
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.