HABER ALTERNATİF-ÖZEL HABER
Celal Eren ÇELİK
Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli uyuşturucu baronlarından olan ve 2000 yılında gerçekleştirilen MATADOR OPERASYONU ile yakalanarak göz altına alınan Urfi Çetinkaya’nın o dönemde isminin “Kamu görevlilerinin irtibatta olmaları yasaklı illegal” kişiler listesinde olmadığı ve yakalanmadan kısa süre önce hakkında Emniyet tarafından hazırlanan olumsuz rapora rağmen devlete kendisinin adını taşıyacak 8 okul yaptığı ortaya çıktı.
1990’lı yılların sonunda ve 2000’li yılların hemen başında Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın her ay güncelleyerek valiliklere gönderdikleri yaklaşık 4 bin kişilik “Kamu görevlilerinin ilişkide bulunmaması ve uzak durması gereken kişiler” listesinde Örfi Çetinkaya’nın isminin hiçbir zaman bulunmadığı ve bu nedenle de Urfi Çetinkaya’nın buna güvenerek İstanbul Valiliği’ne okul yaptırmak için başvuruda bulunduğu belirtildi.
O dönem okul yaptırmak isteyen kişilerin emniyet tarafından sorgusu ayrıca yapılırken Urfi Çetinkaya’nın hakkında emniyetten “Kara para aklayıcısı” şeklinde bir rapor geldiği ve bu rapor sonrasında valiliğin dönemin Milli Eğitim Bakanlığı’na durumu yazı ile bildirmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Bizim için okul yaptırmasında herhangi bir sakınca yoktur” yazısı göndererek ünlü uyuşturucu baronunun kendi ismini taşıyacak okul yaptırmasına onay verdiği belirtildi.
İstanbul Valiliği o dönemde son olarak dönemin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de Urfi Çetinkaya’nın okul yaptırması konusunda uyarısını yazı ile bildirmesine rağmen bir sonuç alınamıyor.
Uyuşturucu baronunun kendi ismini taşıyacak okul yaptırmasına verilen izin sonrasında Erol Çakır’ın İstanbul Valiliği döneminde Urfi Çetinkaya’nın sahibi olduğu TEM ŞİRKETLER GRUBU ile İstanbul Valiliği arasında bir protokol imzalandı. Örfi Çetinkaya, 1993 yılında intihar eden oğlu Örfi Çetinkaya adına Arnavutköy bölgesinde 8 farklı okul yaptırdı.
Ancak Erol Çakır’ın bu okulların imza törenlerine katılmadığı belirtiliyor.
Bu okullar ise Hadımköy Örfi Çetinkaya Ortaokulu, Boyalık Örfi Çetinkaya Ortaokulu,Örfi Çetinkaya Mesleki ,Teknik Anadolu Lisesi,Örfi Çetinkaya
ORTAĞI DA LİSTEDE YOK!
Bu arada Örfi Çetinkaya’nın o dönemde ortağı olup dün koronavirüsten hayatını kaybeden bir diğer uyuşturucu baronu olan ve Örfi Çetinkaya gibi MATADOR OPERASYONU ile yakalanan Cemal Nayır’ın isminin de o dönem “Kamu görevlilerinin irtibatlı olmaması gereken illegal kişiler” listesinde bulunmadığı belirtildi.
Hatta o dönemde Cemal Nayır hakkında “Arama kararı” dahi olmadığı ifade ediliyor.
Öte yandan Cemal Nayır’ın yine o dönemde büyük inşaat işleri alarak iş dünyasında hızla yükseldiği ve kısa süre içerisinde inşaat sektöründeki büyümesinin hemen ardından ise enerji sektörüne de girdiği biliniyor.
Cemal Nayır 2. ligde yer aldığı dönemde Sivaslı olması nedeni ile Sivasspor’u da devralmak istemişti.
Gerek Urfi Çetinkaya’nın gerekse ortağı Cemal Nayır’ın nasıl olup da devletin kamu görevlilerinin “İrtibatta olmaması gereken illegal kişiler” listesinde olmadığı hatta ortaklardan Cemal Nayır hakkında nasıl olup da arama kararı dahi bulunmadığı ise hala bilinmiyor.
_______________________________________________________________________________________________
BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;
“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”
DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:
YOUTUBE KANALI LİNKİ:
https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w