Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

AFAD gönüllüsü anlattı: ‘Erdoğan ziyaret edecek’ diye Osmaniye’ye gönüllü fazlalığı yığıldı

09/02/2023 14:57
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Osmaniye’de bulunan ve soL’a ulaşan AFAD gönüllüsü Erdoğan’ın ziyareti öncesi bölgeye gönüllü fazlası yığıldığını belirtti. AFAD gönüllüsü çarpıcı bilgiler paylaştı.

sol.org.tr’nin özel haberine göre; Maraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından Osmaniye’de görevlendirilen ve haber merkezimize ulaşan bir AFAD gönüllüsü sahadaki durum hakkında çarpıcı bilgilendirmelerde bulundu.

Osmaniye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi depremzedelerin güvensiz binalarda konaklandırıldığını ileten AFAD gönüllüsü, yoğun bir hazırlığın ve atıl fazlalığın olduğunu ama bunun Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle ve mağduriyet görüntüsü vermemek için yapılmış olabileceğini belirtti.

‘Yapılacak işe göre çok yoğun bir gönüllü fazlalığı var’

AFAD gönüllüsünün ilettiği bilgiler şöyle:

“Bugün sadece bir şehirden 5 otobüs görevli geldik. Burada yapılacak işe göre çok yoğun bir gönüllü fazlalığı var. İnsanlar ısrar Antakya, Maraş ve İskenderun’da görevlendirilmek istiyor. Ancak AFAD bu görevlendirmeleri yapmıyor. Dün ise bu nedenlerden dolayı bir otobüs yaklaşık 40 kişilik bir grup AFAD gönüllüsü, AFAD ile olan ilişiğini keserek Kahramanmaraş’a kendi otobüsleriyle yola çıktılar. Biz buradayız ama görevlendirmelerimiz yapılmıyor, bekliyoruz.

‘AFAD’ın çadır stoğu burada, çevre illere dağıtılmıyor’
AFAD’ın burada iyi bir çadır stoğu var. Ama bunlar sadece Osmaniye’de kullanılıyor şu anda. Bunlar Batı illerinden aktarılmış çadırlar ama deprem bölgesinde çevre illere dağıtılmıyorlar. Biz burada 5 çadır kent kurmuş durumdayız. Bunları Erdoğan’ın Osmaniye ziyareti öncesi yaptılar ve burada söylentiler dolaşıyor, bütün bu yığınağın ziyaret için yapılıp yapılmadığına dair.

‘Kolonları çatlak KYK yurduna depremzedeler götürüldü’
Bunun dışında KYK yurduna getirilen 80-90 depremzede vardı. Bunlar üniversitenin binalarında ve bahçesinde kalıyormuş ama onları toplayıp KYK yurduna götürmüşler. KYK odaları dolmuş durumda. 7 katlı bir bina bu. Bu yurdun da kolon ve duvarları çatlaklarla dolu. Bizim grubumuz da bir gece orada kalmıştı ve sonra çadırlara geçmiştik.

Depremzedelere ‘sizi neden buraya getirdiler’ diye sorduğumuzdaysa kendilerine ‘Başkan gelecek, Erdoğan gelecek, ortalıkta görünmeyin, bir mağduriyet varmış gibi görünmesini istemiyoruz’ yanıtı verildiğini söylediler.”

Etiketler: AFADDEPREMManşetRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
SİYASET

Eski AKP’li vekil, 8 milyon euro aldığı ortağının kafasına silah dayattı

4 Ocak 2023
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
MEDYA

CARNEGIE ULUSLARARASI BATRIŞ VAKFI ÇİN VE TÜRKİYE’Yİ “OTRTAK KAYGI” KONUSU OLARAK Nİ

31 Ocak 2021
GÜNDEM

İlaç skandalında son perde: Eski AKP’li vekil için yeni iddialar

5 Ocak 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.