Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Akar: Türkiye’siz bir NATO düşünülemez

16/01/2023 15:20
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO’nun genişlemesini desteklediklerini belirterek Türkiye’ye yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Financial Times’a verdiği mülakatta, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasına yönelik itirazlarını savunurken, Rusya ile dostane bağlarının Kuzey Atlantik İttifakı’na zarar verdiği yönündeki eleştirilere karşı Türkiye’nin NATO’daki rolüne dikkat çekti.

“Türkiye’siz bir NATO düşünülemez” diyen Hulusi Akar, “Biz sınanmış bir milletiz, sınanmış bir orduyuz ve asla ittifaklarımıza aykırı hareket etmeyecektir. Endişelenecek bir durum yok” yorumunda bulundu.

‘ABD daha fazla harcamamızı istiyor ama kısıtlama getiriyor’
NATO’nun açık kapı politikasını desteklediklerini belirten Milli Savunma Bakanı Akar, “NATO’ya katılmak için aday olan ülkelerin,üye olma isteklerine nasıl saygı duyuyorsak, onlar da bizim güvenlik kaygılarımıza saygı duymalı. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz ama yapabileceğimiz bir şey yok. İsveç ve Finlandiya’nın çalışmalarını tamamlamasını ve bunu çözmesini bekliyoruz” dedi.

Hulusi Akar, ABD’den F-16 satışı ve modernizasyonu anlaşması hakkında, ABD’deki muhalefete rağmen ABD Kongresi’nin satışa izin vereceği konusunda “iyimser” olduğunu söyledi. Akar, “Ordumuzu güçlendirmek istiyoruz. ABD, NATO ülkelerinin savunma için daha fazla harcama yapmasını istiyor, ancak ardından askeri alımlarımıza kısıtlamalar getiriyor” ifadelerini kullandı.

‘Birisinin Rusya ile konuşması gerekiyor’
Türkiye’nin Rusya’yla ilişkilerine değinen Akar, “Birisinin Rusya ile konuşması gerekiyor. Bu diyalog olmasaydı kilitlenme olurdu” yorumunda bulundu.

Batı’nın Erdoğan’a teşekkür etmesini beklediklerini söyleyen Hulusi Akar, Erdoğan’ın hem Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hem de Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmelerine devam ettiğini aktardı.

Tahıl koridorunda Türkiye’nin rolüne de değinen Akar, bu müzakerelerin nihai bir barış anlaşması için model teşkil edebileceğini söyleyerek, Ukrayna’daki çatışmaların durması için “insani ateşkes” çağrısında bulundu.

‘Yeri ve zamanı geldiğinde gereğini yapacağız’
Suriye’nin kuzeyine olası askeri operasyon hakkında yorumda bulunmayan Milli Savunma Bakanı Akar, “Yeri ve zamanı geldiğinde geçmişte olduğu gibi gereğini yapacağız” dedi.

Hulusi Akar, “Suriye’yi bölebilecek” ve “sadece Türkiye’de değil, tüm Orta Doğu’da istikrarsızlık yaratabilecek siyasi bir oluşuma dönüşebilecek bir terör koridorunun engelleneceğini” bildirdi.

‘Türkiye güçlüyse, NATO da güçlüdür’
Akar, Türkiye’nin Washington yönetimiyle yeniden bir “uyum” peşinde olduğunu ifade ederek, “ABD bizim stratejik müttefikimiz. Tarihimiz, kültürümüz, hedeflerimiz ve değerlerimiz ortaktır. Biz güçlüysek, NATO da güçlüdür” açıklamasında bulundu.

Etiketler: Financial TimesHULUSİ AKARManşetNato
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

YAZI DİZİSİ: İBB’NİN BALLI BÜROKRATLARI-BÖLÜM/2

11 Ocak 2025
EKONOMİ

PTT ÇALIŞANINA VERMİYOR,REKLAMA YAĞDIRIYOR

10 Ocak 2025
ÖZEL HABER

“YEŞİL GLADİO”NUN AĞLARI…

26 Ekim 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.