Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Büyük felakette sekizinci gün: Can kaybı 29 bin 605

13/02/2023 10:17
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı sayısı resmi verilere göre 29 bin 905’e yükseldi. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama – kurtarma çalışmalarına çevrildi.

Bölgede saat 00.00 itibariyle bildirildiğine göre toplam 29 bin 605 vatandaş hayatını kaybetti; 80 bin 278 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala insanlar bulunuyor.

Facianın sekizinci gününde yaşananlar şöyle:

09.23 – Gaziantep’te yıkılan Emre Apartmanı’nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul’da gözaltına alındı.

08.19 – Hatay’dan kalkan ve içinde depremzedelerin olduğu uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı.

06.05 – Depremin 170. saatinde gelen mucize: Gaziantep’te 40 yaşındaki Sibel Kaya enkazdan kurtarıldı

05.59 – Katarlı yetkililer, Dünya Kupası’nda kullanılan 10 bin konteyner ev ve karavanın Türkiye ve Suriye’ye gönderileceğini söyledi.

05.54 – Hollanda hükümeti, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere şimdilik vize kolaylığı sağlamayacağını açıkladı.

05.37 – ABD’de New York Times Meydanı’nda, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

05.03 – Adıyamanlı depremzede Şevket Sain, Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından AFAD’ın enkaz alanına 4 gün sonra geldiğini; 5 yaşındaki yakınının cenazesini enkazdan kendi elleriyle çıkardığını söyledi.

04.45 – Türkiye’de arama kurtarma çalışmalarına katılan Yunan ekip Atina’ya döndü.

SUPERBOWL’DA DESTEK ÇAĞRISI

04.31 – ABD’de milyonlarca kişi tarafından izlenen en büyük spor organizasyonlarından Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) şampiyonluk mücadelesi Super Bowl’da Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı ve Kızılhaç’ın bölgedeki yardım çalışmalarının bağışlarla desteklenmesi için duyuru yapıldı.

Maçın başlamasından hemen önce, Arizona’daki Phoenix Üniversitesi State Farm Stadyumu’nda şu anons yapıldı:

“Biz burada Chiefs ve Eagles arasında inanılmaz bir Super Bowl maçına hazırlanırken, Türkiye ve Suriye’nin binlerce can kaybının olduğu depremlerde yaşadıkları yıkımı anıyoruz. Dualarımızı sunmaya devam ediyoruz ve taraftarları bu yardım çabalarına destek olmaları için www.redcross.com/nfl adresini ziyaret etmeye teşvik ediyoruz.” (AA)

04.21 – Özel okullar, depremden etkilenen öğrenciler için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Bölgeden gelen öğrenciler ikinci dönemde yüzde 100 bursla misafir öğrenci olarak kabul edilecek.

04.00 – Adıyaman’ın Besni ilçesinde bir mucize daha gerçekleştirildi. Yıkılan binanın enkazında saatlerce sürdürülen çalışma ile 166’ncı saatte 60 yaşındaki Erengül Önder sağ olarak çıkarıldı.

03.51 – Depremin vurduğu kentlere gönderilmek üzere Çeşme Limanı’ndan yola çıkan Ro-Ro gemisinde konteyner ev, mobil tuvalet, iş makinesi ve yardım malzemelerinin yanı sıra gönüllü moto kuryeler de yer aldı.

03.30 – İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, beklenen Marmara depremi ile ilgili “İstanbullular geceleri rahat uyuyabilir miyiz?” sorusuna, “Keşke buradan tüm İstanbullulara gece rahat uyuyun diyebilsem” yanıtını verdi. İmamoğlu, “Biz kendimize binalar yapmadık, tabutlar yaptık. Bugün onun acısını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

02.50 – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, “Kahramanmaraş’ta geldiğimizden itibaren 4 bin 490 enkazda arama kurtarma yapıldı. 308 enkazda arama kurtarma devam etmektedir” dedi.

02.32 – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Temel Karamollaoğlu Kahramanmaraş’taki Afet Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi.

02.04 – Deprem suçları soruşturmaları: Tutuklu sayısı 3’e çıktı, bir müteahhit daha yurtdışına çıkarken gözaltına alındı.

00.46 – Hatay’da 7 yaşındaki Mustafa enkazdan 163 saat sonra kurtarıldı.

Etiketler: AFADDEPREMENKAZManşet
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
SİYASET

ERDOĞAN:”HÜKÜMET OLDUK,MUKTEDİR OLAMADIK”

19 Ekim 2020
ÖZEL HABER

ORTAŞARK’IN FESLİ UYANIĞI:”KADİR MISIROĞLU”

2 Ekim 2022
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.