Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

CHP HATAY DEFNE’DE ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA İLE İSTİFA GELDİ

04/02/2024 21:33
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

HABER ALTERNATİF

Yerel seçimler için süreç geriye doğru işlemeye devam ederken aday belirleme süreçleri partilerde sancılı süreçlerin yaşanmasına sebep oluyor.

Pek çok aday açıkladığı bölgede kriz yaşayan CHP’de bu “Kriz zincirine” son olarak Hatay’ın Defne ilçesi eklendi.

Kurultay sürecinde “Değişim” ekibine açıktan destek veren Hatay CHP eski Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız, Kurultay süreci sonrasında partide yaşanan gelişmeler ve aday belirleme sürecinden duyduğu rahatsızlığı zehir zemberek ifadeler ile dolu bir kamuoyu açıklaması ile dile getirerek  değil partiden  istifa etti.

Parlakyıldız kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değişim adı altında kamufle olmuş, destek olduğuma büyük pişmanlık duyduğum CHP’nin mevcut yönetiminin ülke genelinde takındığı tutum ve almış olduğu kararlar tüm kamuoyunun malumu.

Yola çıkış felsefesinin ortasına koymuş oldukları parti içi demokrasi ve sol değerlere sahip çıkma söylemlerinin, kurultayı almak üzere kurgulanmış bir takiye olduğu apaçık ortadadır.

Kurultay’da önseçimler ile ilgili verilmiş olan “namus ve şeref” sözü ortada bırakılmış, aday belirleme sürecinde eski AKP, MHP ve İYİ partili adaylar Parti’nin öz evlatlarına tercih edilmiş, geçmişte yaşadığımız “tıpış tıpış oy vereceksiniz” travması sürdürülmüştür.

Hatay özelinde alınan yanlış karar, il sınırlarını aşarak ülke genelinde infial yaratırken, oluşan tepkiden ders almak bir yana ilçelerde de benzer uygulamalara imza atılmıştır.

Oy oranımızın yüksek olduğu ilçelerin aday belirleme yöntemi olarak verilen önseçim sözü tutulmamış, anket yapacağız açıklaması bir kenara itilmiş, devlet memuru atarcasına, bölge insanı olmayan adaylar dayatılmıştır.

Şarap içerken kan kusmuş gibi yapanlar, kan kusanlara kızılcık şerbeti içtik dedirtmeye çalışırken hak ve halk yok sayılmış, CHP’de liyakatlı kadrolar yok diyenler el üstünde tutularak söyledikleri adeta tescil edilmiştir.

CHP ye CenabıHakPartisi lakabı takıp; ben sağdan gelen sol açığım diyenler parti içinde belirleyici olmuştur.

Haksız yere Defne ilçe başkanığı görevinden alınmamıza rağmen, olayı kişiselleştirmeyerek parti içinde bazı şeyleri değiştirebileceğimize olan inançla mücadelemizi bugüne kadar sürdürdük.

Ancak oluşan şartlar bizim kişisel durumumuzu aşmış, bizleri parti ile halkımız arasında tercih yapmaya itmiştir.

“Halk siyaset için yoktur, siyaset halk için vardır” prensibini içselleştirmiş biri olarak tercihimi halkımdan yana kullandığımı beyan ederek, yarısından fazlasını yönetici olarak geçirdiğim 34 yıllık CHP üyeliğinden istifa ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi ve kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Kamuoyu açıklamasının ardından Akın Parlakyıldız’ın resmi X (Twitter) hesabındaki “Profil sayfasındaki” CHP Defne İlçe Başkanı ibaresini kaldırmaması ise kafaları karıştırdı.

Partiye yakın kaynaklar Parlakyıldız’ın ikna edilerek yeniden partiye döndürülmesi yönünde bir trafiğin yaşanması ve Akın Parlakyıldız’ın da bu nedenle resmi sosyal medya hesabındaki CHP Defne İlçe Başkanı unvanını “Şimdilik” kaldırmamış olması ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: akın parlakyıldızchpchp hatay defne ilçe başkanıİstifaManşet
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
GÜNDEM

“5’Lİ ÇETE” BİRBİRİNE GİRDİ,SAVAŞI CENGİZ HOLDİNG KAZANDI

11 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.