Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Depremde iki özel öğrenci yurdu yıkıldı: Süleymancıların çıktı

22/02/2023 14:10
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Depremde, İslahiye’de iki özel öğrenci yurdu yıkıldı. 2016’da Adana Aladağ’da çıkan yangında 12 kişiye mezar olan yurtta olduğu gibi İslahiye’deki iki yurdun da Süleymancılara ait olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık iki deprem, Antep’in İslahiye ilçesini vurdu. Yaklaşık 70 bin nüfuslu ilçede, çok sayıda binayla birlikte iki özel öğrenci yurdu yıkıldı.

Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği’ne bağlı Fatih Ortaoğretim Kız Öğrenci Yurdu ve Şehitlik Erkek Talebe Yurdu, 7.7 ve 7.6’lık iki depremde yerle bir oldu. İlçede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yurtlarda ise bir yıkım yaşanmadı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM YETKİLİSİ: YURTLAR SÜLEYMANCILARIN

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin “Süleymancılara ait” dediği iki özel yurtta, çevre sakinlerinin iddiasına göre 5 öğrenci enkaz altında kaldı ve hayatını kaybetti. Resmi makamlar ise Süleymancılara bağlı yurtlarda hayatını kaybeden öğrenci bilgisine sahip olmadıklarını belirtiyor.

KAR TATİLİ ÖĞRENCİLERİN ŞANSI OLDU
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ayrıca, depremin yaşandığı 6 Şubat’ta İslahiye’de kar tatili olduğu için okulların bir gün gecikmeli açılacağını belirtti. Yetkiliye göre, şans eseri de olsa yurtlar boştu. Yetkili ayrıca, yurtlarda civar köylerdeki yoksul ailelerin çocuklarının kaldığını ancak tam kapasiteyi bilmediğini kaydetti.

ALADAĞ’DA YANAN YURT DA AYNI SÜLEYMANCILARIN

Adana, Antep ve Hatay kentlerinin kırsal bölgelerinde öğrenci yurdu faaliyetleri yürüten Süleymancılara, Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla da gündeme gelmişti.

29 Kasım 2016’da çocuk yaştaki 11 öğrenci ve 1 yurt görevlisinin hayatını kaybettiği yangından 24 öğrenci yaralı kurtulmuştu. Yurt yangınıyla ilgili açılan davada, 8 kişi yargılanmıştı.

ALADAĞ DAVASINDA TUTUKLU YOK

Yurdun bağlı bulunduğu Süleymancılara ait derneğinin başkanı İsmail Uğur’a bilinçli taksirle “birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan” 15 yıl, yurt müdürü Cuma Ali Genç’e 13 yıl 9 ay, dernek görevlileri Mahmut Deniz, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş, Ramazan Dede’ye 11 yıl 3 ay, yangın tüpü söndürme firması yetkilisi Zeki Yılmaz’a ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmişti. Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili dava kapsamında tutuklu bulunmuyor.

DOLAPTA KALAN ETLERİ İSTEMİŞLERDİ

11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangından iki gün sonra, yurt görevlisi Mahmut Deniz’in, avukatı aracılığıyla yurttaki buzdolabında bulunan etleri aldırmak için savcılığa başvurduğu ortaya çıkmıştı. Deniz’in savcılığa gönderdiği talep yazısında “Buzdolabında bulunan etlerin bozulma tehlikesi vardır. Buzdolabındaki etlerin derneğe teslim edilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim” yollu ifadeleri yer almıştı. Başvurunun ardından savcılık, yurttaki dolapta kalan etlerin polis eşliğinde avukata teslim edilmesine karar vermişti.

Etiketler: DEPREMİslahiyeManşetOKUL
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
SİYASET

Eski AKP’li vekil, 8 milyon euro aldığı ortağının kafasına silah dayattı

4 Ocak 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

BU TÜRK SİYASETİNİN ACZİYETİ İÇERİSİNDE BİR TARİHİ SORUMLULUK, BİR BAŞKALDIRI VE “KENDİ KADERİNE EL KOYMAYA” ÇAĞRI YAZISI VE YENİ BİR SİYASAL PARTİ MANİFESTOSUDUR

8 Haziran 2025
MEDYA

CARNEGIE ULUSLARARASI BATRIŞ VAKFI ÇİN VE TÜRKİYE’Yİ “OTRTAK KAYGI” KONUSU OLARAK Nİ

31 Ocak 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.