Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

ELON MUSK’TAN 5 MİLYAR DOLARLIK HİSSE SATIŞI

11/11/2021 13:00
Kategori: DIŞ BASIN, EKONOMİ
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

ABD’de ‘milyarder vergisi’ önerisine karşı çıkan Tesla’nın patronu Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı anketin ardından şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini sattı. Musk açıklamasında, satışın, ‘hisse senetleri opsiyon işlemlerinden doğan vergi yükümlülüklerini karşılamak’ için yapıldığını duyurdu.

Dünyanın en zengin insanlarından olan Tesla’nın patronu Elon Musk, şirketteki 5 milyar dolarlık hissesini elden çıkardı.

Satış, Musk’ın Twitter’daki 63 milyon takipçisine, şirket hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmamayı sormasından birkaç gün sonra geldi.

Musk düzenleyici kuruluşa gönderdiği açıklamada, satışın, ‘hisse senetleri opsiyon işlemlerinden doğan vergi yükümlülüklerini karşılamak’ için yapıldığını ifade etti.

Açıklamada ayrıca işlemlerin eylül ortasında benimsenen daha önceden ayarlanmış bir işlem planına dayanarak yapıldığı da kaydedildi.

Musk’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ankette, hisseleri satmasının tavsiye edilmesinden beri Tesla’nın hisseleri yaklaşık yüzde 16 değer kaybetti. Ankete 3,5 milyon kişi katılmış ve katılımcıların yüzde 58’i Musk’a hisselerini satmasını önermişti.

Dünyanın en değerli otomotiv şirketi olarak görülen Tesla’ya, 1 trilyon dolardan fazla değer biçiliyor. Musk’ın Tesla’daki hisseleri şirketin yüzde 60’ına tekabül ediyor. Bu durum, Musk’ın ‘sözünü yerine getirebilmesi’ için ilave hisse senedi satışına gidebileceğini işaret ediyor.

ANKETİN ARKASINDA ‘MİLYARDER VERGİSİ’ VAR

Elon Musk, ABD’deki Demokrat Partili bazı siyasilerin önerdiği ‘milyarder vergisi’ önerisine karşı çıkıyor.

Öneri yasalaşırsa, Musk’ın da içinde olduğu milyarderler, eskiye göre yüksek oranda vergi ödemesi gerçekleştirecek. Musk’ın servetinin gelecek yıl daha da büyüyeceği tahmin ediliyor; ancak milyarder vergisi yasasının geçmesi durumunda, çok daha fazla vergi ödeyecek.

Elon Musk anketin hemen ardından attığı bir tweette, “Nakit maaş veya bonus almadığımı unutmayın. Sadece hisselerim var. Dolayısıyla vergi ödemenin benim için tek yolu hisse satmak” ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK:BİRGÜN

________________________________________________________________________________________________

 

Etiketler: ELON MUSKHisseManşetSATIŞTESLA
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
KÖŞE YAZILARI

YAZI DİZİSİ: İMAMOĞLU’NUN DOĞDUĞU “OFİS” VE O OFİSTEN ÇIKANLAR: “KARADENİZ LOBİSİ”/BÖLÜM-1

25 Nisan 2025
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.