Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

FETHİYE’DE “ÖZEL KORUMA ALANI” OLAN BÖLGEYE YAT LİMANI YAPIMI İÇİN BAKANLIKTAN ONAY ÇIKTI

28/12/2023 15:33
Kategori: EKONOMİ, GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş
Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yat limanı yapmak isteyen Akmarin’e bakanlık ‘ÇED olumlu’ raporu verdi. Projenin yapılacağı alanın depremden ve tsunamiden etkilenme riski bulunuyor.
Artı Gerçek’in haberine göre; Muğla’nın Fethiye ilçesi, Karagözler Mahallesi’nde bulunan kıyı kenar çizgisine Akmarin Marina Yat Limanı ve Turizm İş. A.Ş. tarafından 222 yat kapasiteli bir yat limanı yapılması için yapılan başvuruya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararı verildi.Proje, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında denizden alan kazanmak üzere yaklaşık 3 bin 33,33 metrekarelik dolgu alanının yanı sıra karada kurulacak tesislerle birlikte toplam 12 bin 833, 392 metrekareyi kapsıyor. 3 bin 33,33 metrekarelik alanın doldurulması için 12 bin metreküpün üstünde çekirdek dolgu malzemesi (1-60 kg) kullanılması planlanırken, proje kapsamında çekek yerinin yapılması düşünülüyor.

PROJENİN YAPILACAĞI ALAN DEPREM VE TSUNAMİDEN ETKİLENEBİLİR

Yat limanının yapılacağı alan Onaylı Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Kentsel Yerleşik Alan, Özel Çevre Koruma Bölgesi (Fethiye-Göcek) ve Önemli Doğa Alanı” olarak görülürken, Liman gerisinde kalan alanlar da “3. Derece Doğal Sit Alanı ve 3. Öncelikli Bölge” içerisinde yer alıyor. Yine bölgede, Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, Ölüdeniz-Belceğiz-Kıdrak Turizm Merkezi, Ölüdeniz Kıdrak Tabiat Parkı, Küçük Kargı Tabiat Parkı, Ömer Eşen Tabiat Parkı, Katrancı Tabiat Parkı, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 2. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı, 1. Derece Doğal Sit Alanı, 2. Derece Doğal Sit Alanı, 3. Derece Doğal Sit Alanı ve Kentsel Sit Alanı bulunuyor. Öte yandan alt bölgenin tamamı depremden etkilenebilir, merkez yerleşimin kuzeyi ve alt bölgenin kuzey bölümleri tsunamiden etkilenebilir alanlar.

ENDEMİK TÜRLER VAR

Yat mola hizmet alanları ise yine Akdeniz endemiği olan ve koruma altındaki Posidonia oceanica türünün yayılım alanı olması, Fethiye Körfezindeki akıntı sirkülasyonunun sağlandığı, Fethiye Körfezi’nin açık deniz giriş-çıkış kısmında ve deniz trafiğinin yoğun olduğu bir bölgede yer alıyor. ÇED raporuna göre, şirket bu nedenlerden kaynaklı 1/25.000 ölçekli Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesine ait Çevre Düzeni Planında Değişikliğe gidileceğini bildiriyor.

Etiketler: BAKANLIKÇEDFETHİYEManşetONAYYAT LİMANI
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
MEDYA

ÇAKICI VE HACISÜLEYMANOĞLU AİLELERİ ARASINDA TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

1 Ocak 1970
MEDYA

TÜRK SPOR MEDYASININ “BARONLARI”-1

28 Aralık 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.