Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

FETÖ’NÜN MEKSİKA İMAMINA 7,5 YIL HAPİS CEZASI

06/04/2022 17:03
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

‘FETÖ’nün ‘Meksika İmamı’ olduğu iddiasıyla, MİT’in operasyonuyla yakalanıp Türkiye’ye getirilen tutuklu sanık Osman Karaca’nın yargılandığı davada karara bağlandı.

‘FETÖ’nün ‘Meksika İmamı’ olduğu iddiasıyla, MİT operasyonuyla Kamboçya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen tutuklu sanık Osman Karaca’nın ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ ile ‘uluslararası casusluk’ suçlarından 26,5 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Osman Karaca ile avukatı hazır bulundu.

Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan sanık Osman Karaca, “19 Ekim’de sabah 08.30 sıralarında Kamboçya’daki Türk Elçiliği tarafından rızam olmadan hazırlanan sahte geçici pasaportla Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye zorla giriş yaptırıldım. Silah, örgüt, casusluk gibi konularla hiçbir ilgim yoktur, bu suçlamaları kabul etmiyorum. Benim sözde ‘Meksika İmamı’ olduğum iddia edilmektedir. Bu, hayali bile kurulamayacak gülünç bir iddiadır. Ben Meksika’da iş bulamadığım için ailemden ayrı kalmayı göze alarak Kamboçya’dan gelen iş teklifini kabul ettim” dedi.

“CASUSLUĞU BİR TEK FİLMLERDE GÖRDÜM”

Sanık Osman Karaca savunmasının devamında, “Ben sadece bir eğitimciyim. Bu, hiçbir dayanağı olmayan bir iddiadır. Ben casus olsaydım beni ödüllendirmeniz gerekirdi. Casusluğu bir tek filmlerden gördüm, bu iddia filmlere bile konu olamayacak bir iddiadır. Kamboçya’da eğitim dışında bir faaliyetim olmamıştır. 30 öğrencili küçük bir anaokulunda çalıştığım için suçlanıyorum. Ben Bylock da kullanmadım. Hakkımda çıkan haberler tamamen iradem dışında, üçüncü şahıslarca yapılmıştır. Bu haberlerden hala da haberim yoktur. Ben bir suç işlemedim, suçlu da değilim, terörist hiç değilim. 2 yıl 9 ay 24 gündür tutukluyum, tutukluluk süremin de dikkate alınarak beraatımı talep ederim” ifadelerini kullandı. Duruşmada müvekkilinin savunmalarına katıldığını söyleyen sanık avukatı, müvekkilinin beraatını ve tahliyesini talep etti. Son sözü sorulan tutuklu sanık Osman Karaca, “Kısacası ben bir suç işlemedim. Beraatımı talep ediyorum” şeklinde konuştu.

7,5 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ…

Mahkeme heyeti, sanık Osman Karaca’nın ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 7,5 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Heyet, üzerine atılı ‘uluslararası casusluk yapma’ suçunun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Bylock yazışma içerikleri ve dosyadaki Bylock hususundaki tespitlerin sanığın tahliyesi halinde yurt dışına çıkabileceği hususunda kuvvetli suç şüphesinin bulunması gerekçesiyle sanığın hükmen tutuklanmasına da hükmetti.

İDDİANAMEDE NELER  VARDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelinin ‘FETÖ’nün Kamboçya dış yapılanmasında yer alan Zaman İnternational School’da okul müdürü olarak görev yaptığı ve sonrasında ‘FETÖ’ tarafından ‘FETÖ’/Meksika ülke imamı olarak görevlendirildiği anlatıldı. İddianamede, Dışişleri Bakanlığınca ‘FETÖ’ yurtdışı yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahısların kimlik bilgilerinin bulunduğu CD içerisinde yapılan incelemede, şüpheli Osman Karaca’nın Meksika’nın Meksiko şehrinde faaliyet yürüten ‘FETÖ’ye müzahir Türkiye Meksika Endüstri ve Ticaret Odası isimli derneğin faaliyetleri sırasında etkin bir şekilde öne çıkan bir kişi olduğu, adı geçen derneğin terör örgütüne müzahir TUSKON ile bağlantılı olduğu ve Meksika’da anaokulu olarak faaliyet gösteren Colegio de Excelenci A Raindrop isimli eğitim kurumunun yöneticilerinden olduğunun yer aldığı vurgulandı.

Şüpheli Karaca’nın ‘FETÖ’lideri Fetullah Gülen’in çağrısı üzerine Bank Asya’ya para yatırdığının belirtildiği iddianamede, şüphelinin Bylock uygulamasını kullandığı kaydedildi. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, şüpheli Osman Karaca’nın ‘silahlı terör örgütü kurma veya yönetme’ ile ‘uluslararası casusluk’ suçlarından 16 yıldan 26,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

Etiketler: fetöHAPİSİMAMManşetMEKSİKA
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
GÜNDEM

ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

27 Ocak 2025
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.