Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

HAZİNE BAKANLIĞI FETÖ SORUSUNU “SIRRIN İFŞASI” GEREKÇESİ İLE CEVAPLAMADI

10/05/2021 10:16
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

AKP iktidarı döneminde muhalefetin pek çok önemli konuda verdiği soru önergeleri “Ticari sır” gerekçesi ile yanıtlanmazken buna bir benzer ve önemli örnek bu kez de FETÖ ile ilgili MHP’nin bir soru önergesinde yaşandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması için “2020 yılında, FETÖ para trafiği içinde tespit edilen finansal işlem sayısı kaçtır? FETÖ para trafiği içinde gerçekleştirilen ve tespit edilen finansal işlemler kapsamında askıya alınan para miktarı ne kadardır?” başlıklı soru önergesi sırrın ifşası denilerek yanıtsız bırakıldı.

Cumnhuriyet Gazetesi’nden Mustafa Çakır’ın  haberine göre,MHP’li Tamer Osmanağaoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Osmanağaoğlu, önergede 15 Temmuz’da gerçekleştirdikleri hain darbe girişimiyle eli kanlı terör örgütü olduğunu bir kez daha gösteren FETÖ’nün yurtiçinde ve dışında faaliyetlerine devam ettiğinin kamuoyuna yansıyan haberlerden ve İçişleri Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalardan net şekilde anlaşıldığını bildirdi. 

Özellikle terör örgütünün mali ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ile birlikte örgütün mali akışı sağlayabilmek için farklı yol ve yöntemler kullandığının bilinen bir gerçek olduğunu kaydeden Osmanağaoğlu, şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, o döneme kadar Türkiye’den yurtdışını olan para akışı belirli bir dönem yurtdışından yurtiçine dönmüş, yurtiçindeki örgüt üyelerinin ihtiyaç ve motivasyonunun sağlanması için mali destek sunulmuştur. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan görüntülerde ABD’de reklam panolarına verilen reklamlara Türkiye ve Cumhurbaşkanımız aleyhine görseller yansıtılmış, kara propagandanın bir diğer örneği sergilenmiştir. Bu görsellerde reklam maliyetlerinin Türkiye’deki örgüt üyelerinden temin edildiği ifade edilmiştir. Şimdiye kadar çok değerli çalışmalara imza atan MASAK’ın bundan sonra da hassasiyetle FETÖ’nün mali ayağına ilişkin çalışmalarını devam ettireceğine inancımız tamdır.” 

Osmanağaoğlu, önergesinde, Elvan’a şu soruları yöneltti: “2020 yılında, FETÖ para trafiği içinde tespit edilen finansal işlem sayısı kaçtır? FETÖ para trafiği içinde gerçekleştirilen ve tespit edilen finansal işlemler kapsamında askıya alınan para miktarı ne kadardır?”

MHP Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun verdiği önergeye Bakanlık, “Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 231. maddesinde belirtilen görev ve yetkiler kapsamında gerekli çalışmalar yürütülerek çalışmaların sonuçları yetkili makamlara iletilmekte olup yürütülen çalışmaların mahiyet ve detayına dair bilgilerin açıklanması 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanunun 22. maddesi uyarınca ‘sırrın ifşaı’ kapsamında yer almaktadır” cevabını verdi.

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

 

Etiketler: AKPfetöManşetÖNERGETİCARİ SIR
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

ANKARA KULİSLERİNDE SON İDDİA: “SIRA ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDE”

20 Ocak 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.