Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İsmailağa’da kavga: ‘Cübbeli’den ‘Avrupa Birliği’nden alınacak hibe’ tepkisi

20/02/2023 14:47
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Kadınlara yönelik fetvaları ve altı yaşındaki çocuğun istismarıyla gündeme gelen İsmailağa cemaatiyle bağlantılı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin, “İslamofobiyle mücadele” için AB’den 31 bin 455 Avro hibe aldığı ortaya çıktı.

İsmailağa cemaatinin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Abdulhalik Ustaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin, Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı olarak bilinen Avrupa Komisyonu’ndan “Erasmus+Gençlik Programı” kapsamında hibe aldığı ortaya çıktı.

Programa “Pandemi Sonrası Dijital Yaşam ve Dijital Yaşamın İslamofobi Etkileri” başlıklı proje ile başvuran dernek için 31 bin 455 Avro kaynak sağlandı. 1 Aralık’ta başlayan projenin bitiş tarihi ise 31 Mayıs olarak belirlendi.

HEDEF GENÇLİK
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, projeye ilişkin bilgi notunda, pandemiyle birlikte dijital dünyada da İslamofobinin etkisinin sürdüğü belirtilirken, “Dijital yaşamın getirdiği yenilikleri doğru kullanarak İslamofobinin etkisini azaltmak için gençlik politikalarını hayata geçirmek istiyoruz. İslamofobinin dijital yaşamdaki etkilerini azaltmayı amaçlıyoruz” denildi. Proje kapsamında yaşları 18-30 arasında değişen 50 kadın ve 50 erkeğe yönelik 7 gün süren çalıştay yapılacağı da aktarıldı.

CÜBBELİ’DEN TEPKİ
Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa’nın Avrupa Birliği’nden alacağı hibe ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ünlü, mensubu olduğu İsmailağa’nın tartışmaları olduğu kesimine tepki gösterdi. Ünlü, “20-30 bin euro için bu zillete katlanmak asla câiz değildir” dedi.

Ünlü şunları ifade etti:

“Eğitim için Avrupa Birliği’ne proje sunup onlardan para almak, 20-30 bin euro için bu zillete katlanmak asla câiz değildir. Hangi dernek veya vakıf böyle işler yapıyorsa bunlara dikkat edilmelidir, sadece Avrupa Birliği için değil Arap âleminden de olsa veya Pakistan Afganistan yöresinden de olsa dış devletlerden bir dernek ve vakfın yardım ve bağış kabul etmesi uygun olmaz. Zira bugün para alan yarın emir alır.”

Eğitim için Avrupa Birliği’ne proje sunup onlardan para almak, 20-30 bin euro için bu zillete katlanmak asla câiz değildir. Hangi dernek veya vakıf böyle işler yapıyorsa bunlara dikkat edilmelidir, sadece Avrupa Birliği için değil Arap âleminden de olsa… pic.twitter.com/Ude4SFLejW

— Cübbeli Ahmet Hoca (@c_ahmethoca) February 20, 2023

Etiketler: AHMET MAHMUT ÜNLÜAVRUPA BİRLİĞİCÜBBELİ AHMETHİBEİSMAİLAĞAManşet
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

ABDÜLKADİR SELVİ’NİN EŞİ VE DAMADI HAKKINDAKİ İDDİALARDA YENİ GELİŞME

12 Aralık 2021
ÖZEL HABER

SEGİN BARAN KORKMAZ’IN VENEZUELA BAĞLANTISI NE?

23 Haziran 2021
MEDYA

HABERALTERNATİF 6 GÜN ÖNCE SBK İLE İLİŞKİSİNİ YAZDI, HABERTÜRK O MUHABİRİN İSTİFASIN İSTEDİ

23 Haziran 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.