Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İŞTE DÜNYA STANDARTLARINA GÖRE 5 YILDIZLI OTELLERDE OLMASI GEREKEN YANGIN ÖNLEMLERİ

23/01/2025 18:46
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

HABER ALTERNATİF-DETAY HABER

Bolu Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası sonrasında oteldeki yangın önlemleri ve denetim konuları tartışmaya açıldı. 

Dünya genelinde ise yönetmelikler ile uygulanan yangın önlemleri daha 5 yıldızlı oteller yapılırken otellerin iç mimarisindeki teknik uygulama ile gerçekleştiriliyor ve yangın facialarında toplu ölümlerin önüne geçmek için çok ciddi ve pahalı tedbirler alınıyor.

İşte Dünya genelinde yönetmelikler ile uygulanan 5 yıldızlı otellerdeki o yangın önlemleri:

*Odaların girişlerine A sınıfı 60 dakika boyunca alev almayan -Ki bu daha lüks otellerde 120 dakikaya kadar çıkar- kapılar zorunlu olarak takılır. Bu kapılar aynı zamanda duman da geçirmez, kapı fitilleri yanmaz ve erimez özellikli malzemeden imal edilir.

*Odaların içerisinde hem alev ve duman ikaz alarmı, hem de alev söndüren yangın muslukları bulunur. Bu yangın muslukları 68 derece sıcaklıkta, ucundaki cam patlayarak 12 m2 alana su fışkırtır,her hangi bir insan müdahalesini beklemez.

*Oteldeki odalar büyükse bu alev musluklarından odalara 2 veya 3 adet takılır. Bu su depodan gelir ve şebeke ile alakası yoktur.

*Odadan odaya borulardan alev geçirmesin diye,tesisat için açılan delikler alev almaz kırmızı silikon ile “Körlenir”

*Elektrik tesisatında halojen alev almaz kablo kullanılır. Hatta kablo kanalları da tutuşmaz ve duman çıkarmaz özellikte olur.

*Tüm koridor ve tavanlarda EXIT yazısı olur. Bu yazılar elektrikli değil şarjlı olup alev vurup eriyene kadar görevini yerine getirmesine olanak sağlayan özel malzemelerden üretilmiştir.

-Yangınlarda dumanın önce tavana çıkıp sonra yere çökmesi nedeni ile tahliyelerin sürünerek yapılmasından ötürü halılar da alev almaz özellikli malzemeden üretilir hatta sigara ateşi düşse ateş kendi kendisine bu halılar üzerinde söner.

* Kaçış merdivenlerine 120 dakika boyunca alev almama özelliğine sahip 2 ayrı kapıdan geçerek ulaşılır.

*Yangın merdivenlerinin havalandırmaları da özel olarak tasarlanır.Çok büyük fanlar ile bu özel bölüme sürekli taze hava basılır. Duman ise ayrı bir sistemle emilerek dışarı atılır.

*Yangın merdivenlerinin duvarları da alev almayan “Bordo ve pembe” renkli çift katlı alçıpan ile döşenir. Yangın kaçış merdivenlerinde eşya bulundurulması yasaktır,kapılar her zaman açıktır.

*Mutfaklar tutuşmuş yağı dahi anında söndürecek yoğunlukta köpüklü yangın söndürme tertibatları ile donatılır.

*Yüzlerce yangın tüpünün yanın sıra otele LPG’li araç girişi yasaktır.

*Otellerin çevresi de “HİDRANT” adı verilen itfaiyeye su sağlayan yangın muslukları ile donatılmıştır.

*Tüm Dünya genelinde 5 yıldızlı oteller itfaiye tarafından çok kapsamlı,detaylı ve titiz şekilde denetlenir. En ufak eksiklik halinde açılmasına izin vermez yahut faal bir otelse anında mühürlenir kesinlikle taviz verilmez.

Şimdi soru şu: Grand Kartalkaya Otel’de Dünya standartlarındaki bu yangın önlemlerinin hangileri vardı yahut bu önlemler tamamen alınmış mıydı?

Yoksa? İşte o “Yoksa” sorusundan sonra sıralanabilecek ihtimaller büyük ihtimalle Türkiye’nin acı gerçeği ve 78 insanımızın diri diri yanarak hayatını kaybetmesinin  sebebidir.

 

Etiketler: FACİAGRAND KARTAL OTELManşetYANGIN
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.