Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İŞTE YENİ İTTİFAK İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR

02/12/2022 15:39
Kategori: ÖZEL HABER
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

HABER ALTERNATİF-ÖZEL HABER

CELAL EREN ÇELİK

Türkiye’de seçimler yaklaşırken siyasal partilerin ittifak arayışları da ete kemiğe bürünmeye başlandı.

Bu doğrultuda ZAFER PARTİSİ,MEMLEKET PARTİSİ,ADALET PARTİSİ ve DOĞRU PARTİ bir araya gelerek yeni bir ittifak kurma konusunda anlaşmaya vardığı haberleri kısa süre önce haber sitelerine düşerken ittifakın detayları hakkında ise fazla bir bilgi medyada yer almamıştı.

İttifak ile ilgili detaylara ise HABER ALTERNATİF ulaştı…

HABER ALTERNATİF’e konuşan kaynaklar ittifakın kurulma çalışmalarının bundan 1 ay önce başladığını ifade ederken en son ZAFER PARTİSİ ev sahipliğinde bir araya gelen 4 parti genel başkanının son detayları da konuşarak ittifak için kesin kararı aldığını belirttiler.

“İTTİFAKIN ADI CUMHURİYET İTTİFAKI OLABİLİR”

İttifakın adı konusunda net bir karar çıkmasa da ADALET PARTİSİ’nin “CUMHURİYET İTTİFAKI” önerisi üzerinde durulduğunu belirten kaynaklar, Zafer Partisi ve Memleket Partisi’nin bu ismin özellikle CUMHUR İTTİFAKI ile karıştırılması ihtimali nedeni ile bazı çekinceleri olsa da ittifakın adının “CUMHURİYET İTTİFAKI” olmasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirttiler.

“ÜZERİNDE UZLAŞILAN BİR ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI YOK”

Kurulacak ittifak ile ilgili en önemli merak edilen nokta olan “Cumhurbaşkanı adayı” hususunda da HABER ALTERNATİF’e bilgi veren ittifakın “Kurucu paydaşlarından” olan kaynaklar, şu an için üzerinde uzlaşılmış bir “ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI” olmadığını belirttiler.

İttifakta yer alan tüm partilerin kamuoyunda genel kabul görmüş,Anayasa’nın ilk 4 maddesine bağlı,Atatürkçü bir aday isminin ortaya çıkması ve ittifak için önerilmesi halinde böyle bir adaya destek verme noktasında “Prensip olarak” uzlaştıklarını belirten kaynaklar ancak şu anki şartlar itibariyle ittifakın bir “ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI” olmadığını vurguladılar.

“İLK TURDA HERKES KENDİ ADAYINI ÇIKARTACAK”

Yeni ittifak için şu anda ağırlıkla gerçekleşmesi muhtemel görünen siyasal modelin ilk turda ittifakta yer alan tüm partilerin kendi adayını çıkartacağı bir model olduğunu belirten HABER ALTERNATİF’e konuşan kaynaklar, milletvekili listelerinin ise ittifakta yer alan 4 parti tarafından “ORTAK LİSTE” şeklinde hazırlanacağı bir modelin kurgulandığını ifade ettiler.

“GELECEK HAFTA İTTİFAK RESMEN İLAN EDİLECEK”

Kurulan yeni ittifakın resmen gelecek hafta ilan edileceğini belirten kaynaklar, ittifakta yer alan 4 parti genel başkanının görevlendirdiği Genel Başkan Vekili,Genel Başkan Yardımcısı düzeyindeki kurmayların kamuoyuna açıklanacak bir metin üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler.

Etiketler: ADALET PARTİSİDOĞRU PARTİManşetMEMLEKETTÜRKİYE İTTİFAKIYENİ İTTİFAKZAFER
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

TÜRKİYE’NİN “KARANLIK DEJAVUSU”: “BARONLAR DA ÖLÜR”

12 Mayıs 2021
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.