Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İSTİSMARCI PSİKİYATRİST HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI

06/03/2025 17:55
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş
Çocuklara hayvanlarda kullanılan uyuşturucu nitelikte ilaçlar vererek istismar ettiği öne sürülen doktor Süleyman Salih Zoroğlu’nun davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık Zoroğlu’na 25 yıldan fazla hapis cezası verdi.

Psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu, çocuk yaştaki danışanlarına hayvanlarda kullanılan bir ilacı vererek istismar ettiği iddiasından suçlu bulundu. Zoroğlu’nun çocuklara ilaç vererek psikolojilerini bozmaya çalıştığı ve ailelerini öldürmeleri için danışanlarını yönlendirildiği öne sürüldü. Mahkeme, psikiyatrist doktoru suçlu bularak 25 yıl 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul’da bir psikiyatri kliniğinde hayvanlarda kullanılan ilaçları çocuklara vererek ailelere ‘cinsel istismar’ tuzağı kurmakla suçlanan doktor Zoroğlu ve şahsa yardım ettiği öne sürülen 5 diğer sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme Zoroğlu’nun 25 yıl 8 ay 22 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde faaliyet gösteren kliniğinde çocuk hastalarına yönelik usulsüz teşhisler koyduğu iddia edilen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkında iddianame hazırladı. 151 sayfalık belgede, çocukları ailesinden uzaklaştırarak kendi kontrolünde bir eve yerleştirmeye çalıştığı ve yurt dışına götürme planları yaptığı iddiaları yer aldı.

İddianameye göre, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen çocuklara, herhangi bir bilimsel dayanak olmaksızın ‘istismara uğramışsınız’ teşhisi koyan Zoroğlu, hastalarını yönlendirdiği ileri sürüldü. Çocukların psikolojik durumlarıyla ilgili yanlış yönlendirmeler yaptığı iddia edilen psikiyatristin, aileleriyle olan bağlarını koparmaya çalıştığı iddia edildi.

İddianamede, Zoroğlu’nun hayvan ameliyatlarında kullanılan ketamin maddesini sulandırarak çocuklara verdiği ve bu şekilde bağımlı hale getirdiği ileri sürüldü. Çocukları ailesine karşı kışkırttığı ve onlara telkinlerde bulunduğu iddia edildi.

İddianamede, Zoroğlu’nun çocukları ‘bacıhane’ adını verdiği bir eve yerleştirmeye çalıştığı ve ardından yurt dışına çıkarmayı planladığı öne sürüldü. Bu süreçte çocukların ailelerinden tamamen koparılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Soruşturma kapsamında toplanan deliller doğrultusunda, Zoroğlu hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Etiketler: CezaManşetPSİKİYATRİST
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

EKONOMİ

5 YILDIZLI OTEL İÇİN ÇAM AĞACI VE MAKİLİLK ALANI TAMAMEN SÖKÜP,MOLOZLARI DENİZE ATTILAR!

18 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
EKONOMİ

YENİ ÖTV ZAMMI İLE BİRLİKTE BİR PAKET SİGARA 60-65 TL OLACAK

18 Aralık 2023
KÖŞE YAZILARI

“BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ”: NASIL YAPACAĞIZ?-EKONOMİ

7 Temmuz 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.