Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’la, evinde infaz edilmesinden bir gün önce telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.Cinayetin hemen öncesindeki HTS kayıtlarına ulaşıldı.
Veryansın TV’den Gamze Çınlar’ın haberine göre,
Eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, İzmir’deki FETÖ BORSASI davasının sanığıyken, ev hapsinde tutulduğu sırada 30 Mayıs 2019’da polis kılığında konutuna gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde öldürülmüştü.
‘İkinci Susurluk’ benzetmesi yapılan cinayete ilişkin dava geçen 23 Haziran’da karara bağlanırken, yayınladığı videolarla ve açıkladığı iddialarla gündem olan Sedat Peker’den, yakın arkadaşı Ahmet Kurtuluş’la ilgili çarpıcı açıklamalar gelmişti.
Peker, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Ahmet Kurtuluş’un FETÖ Borsası içinde bürokratlar, siyasiler ve istihbaratçılar tarafından kullanıldığını belirterek, “Bu olayı tüm detaylarıyla anlattığımda zannederim ki gündem çok karışacak” demişti. Peker ayrıca “Yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için Ahmet kardeşimi öldürttüler” ifadelerini kullanmıştı.
HTS KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI
Sedat Peker’in Ahmet Kurtuluş’la, öldürüldüğü günden bir gün önce, 29 Mayıs 2019 günü, aynı saatlerde 3 ayrı telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.
Veryansın Tv’nin ulaştığı HTS kayıtlarına göre, Ahmet Kurtuluş öldürüldüğü ay, telefonunda ‘Reis Sedat Peker’ olarak kayıtlı numaradan 10 kez aranıyor. Bunlardan 7’si cevapsız kalıyor.
Mayıs 2019’daki telefon trafiği şöyle:
3 Mayıs: Sedat Peker Facetime üzerinden arıyor, konuşuyorlar. Ahmet Kurtuluş’un bu konuşmadan bir saat sonra cevapsız kalan araması üzerine Peker yeniden arıyor.

16 Mayıs: Peker’den 3 cevapsız arama. Yanıtsız kalan son aramadan 10 saniye sonra Ahmet Kurtuluş dönüş yapıyor ve konuşuyorlar.

22 Mayıs: Peker’den 2 cevapsız arama.


CİNAYETTEN BİR GÜN ÖNCE
29 Mayıs: Ahmet Kurtuluş’un telefonundan saat 21.50’de Whatsapp üzerinden dönüş yapılıyor, bu sefer Sedat Peker yanıt vermiyor. Kurtuluş saat 22.12’de bir kez daha arıyor, Peker’le 11 saniye konuşup kapatıyorlar. Sedat Peker Facetime’dan geri arıyor ve 1 dakika 47 saniye konuşuyorlar. 5 dakika sonra Ahmet Kurtuluş tarafından 30 saniyelik bir arama daha gerçekleştiriliyor.


MESAJLARINDA ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Sedat Peker’le Ahmet Kurtuluş arasındaki mesajlaşmalarda da birbirlerine övgü dolu sözlerle hitap ettikleri görülüyor.



“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”
DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:
YOUTUBE KANALI LİNKİ:
https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w
KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:










