Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

PETKİM: 9 AYDAKİ NET KÂRIMIZ 5,8 MİLYAR LİRA

08/11/2022 13:59
Kategori: EKONOMİ
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim, 9 aylık dönemi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 5,8 milyar lira net kârla tamamladığını açıkladı. Petkim’in açıklamasında ayrıca, “Üçüncü çeyrekte Petkim, Kur Korumalı Mevduat (KKM) enstrümanının da katkısıyla 2023 yılında gerçekleşecek Eurobond itfasına hazırlık olarak nakit pozisyonunu güçlendirdi” denildi.

Petkim, yılın 9 aylık dönemine dair konsolide finansal raporunu bugün açıkladı. Şirketin tüm dünyada düşen kâr marjları ve petrokimya ham madde fiyatlarının artışını avantaja çevirdiğinin belirtildiği Petkim açıklaması şöyle:

“NET SATIŞLAR YÜZDE 109 ARTTI: Petkim, yılın 9 aylık dönemini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artışla 5,8 milyar lira net kârla kapattı. Geçen yılın 9 aylık döneminde 19,2 milyar lira olan net satışlar, bu yılın aynı döneminde yüzde 109 artışla 40 milyar liraya yükseldi.

PETKİM KKM KATKISIYLA NAKİT POZİSYONUNU GÜÇLENDİRDİ: Petkim, yılın ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyada düşen kâr marjlarının ve petrokimya ham madde fiyatlarının artışını, STAR Rafineri entegrasyonu ile etkin planlama ve optimizasyon çalışmaları sayesinde avantaja çevirdi. Üçüncü çeyrekte Petkim, Kur Korumalı Mevduat (KKM) enstrümanının da katkısıyla 2023 yılında gerçekleşecek Eurobond itfasına hazırlık olarak nakit pozisyonunu güçlendirdi. 

PETKİM’DE YATIRIMLAR DEVAM ETTİ: 9 aylık dönemde üretim gücünün sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 1,7 milyar TL yatırım yapıldı. Daha önceki dönemlerde sadece sahada üretim ve bakım işlerinde uygulanan Çevik Dönüşüm Modeli, üçüncü çeyrekte SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’nin idari birimlerde dahil olmak üzere bütün fonksiyonlarında uygulamaya alındı. Çevik dönüşümün etkileri güvenilirlik, bütünlük, iş sağlığı ve güvenliği, verimlilik ve çalışan motivasyonunda artış olarak görüldü. Rafineri ve Petrokimya İş Birimi’nde Çevik İş Modeli’ne geçiş ile takımlar, fonksiyon hedefleri etrafında birleşmek yerine şirkete katılan değeri optimize etmeyi sağlayacak ortak amaçlar etrafında birleştiler. Bu sayede SOCAR Türkiye’de hedeflenenin üzerinde yüzde 2-3 kapasite artışı gerçekleştiği gibi, proses parametre değişkenliklerinde azalma gözlemlendi. Çevik İş Modeli’ne geçiş ile birlikte çalışan ekiplerin motivasyonunda kısa bir sürede yüzde 5 artış olduğu görüldü.”

Etiketler: PetkimSOCAR
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
SİYASET

ERDOĞAN:”HÜKÜMET OLDUK,MUKTEDİR OLAMADIK”

19 Ekim 2020
ÖZEL HABER

YAZI DİZİSİ: İBB’NİN BALLI BÜROKRATLARI-BÖLÜM/2

11 Ocak 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.