Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Suudi Arabistan: Türkiye gibi savunmasız ülkeleri desteklemeye devam edeceğiz

18/01/2023 17:39
Kategori: DIŞ BASIN
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Suudi Arabistan Finans Bakanı Muhammed Al Jadaan Davos’ta yaptığı açıklamada, Türkiye, Pakistan, Mısır gibi, “savunmasız” ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Suudi Arabistan Finans Bakanı Muhammed Al Jadaan, Türkiye, Pakistan, Mısır gibi, “savunmasız” ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Bloomberg’in aktardığı habere göre, Finans Bakanı Al Jadaan, Davos’ta yaptığı açıklamada, “İster ABD doları, ister euro, ister Suudi riyali olsun, ticaret anlaşmalarımızı tartışmakla ilgili bir sorun yok” dedi. Bakan, “Küresel çapta ticareti geliştirmeye yardımcı olacak herhangi bir tartışmayı dışladığımızı düşünmüyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE GİBİ ‘SAVUNMASIZ’ ÜLKELERE YARDIM
Türkiye, Pakistan, Mısır gibi, “savunmasız” ülkeleri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Bu ülkelere ciddi yatırımlar yapıyoruz ve yatırımlara devam etmek için fırsat kolluyoruz” diyen Al Jadaan, “istikrar getirmek çok önemli” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, 22 Kasım’da Türkiye Merkez Bankası’na 5 milyar dolar yatırmak için görüşmelerde sona yaklaştıklarını açıklamıştı. Açıklamadan birkaç gün sonra Körfez ülkesinin Ticaret Bakanı, Türkiye’ye gelmişti.

ÇİN İLE İLİŞKİLER
Suudi Finans Bakanı, Çin ile, “stratejik” ilişkilerinden memnun olduklarını, kendileriyle çalışmak isteyen Avrupa ülkelerinin yanı sıra dünya üzerinde her ülkeyle benzer bir ilişki kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Çin Lideri Şi Cinping, aralıkta Orta Doğu ziyaretleri kapsamında Suudi Arabistan’ı da ziyaret etmişti. Her ne kadar görüşmeler sonrasında yeni yatırım kararları dışında farklı bir açıklama yapılmasa da birçok uzman, Çin’in kendi para birimi yuan ile petrol alışverişi yapma konusunda Suudileri ikna etmeye çalıştığını belirtmişti.

Suudi Arabistan ile bir diğer süper güç ABD’nin arasının uzun süredir gergin olduğu biliniyor. İki ülke arasındaki tansiyon, geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan’ın liderliğindeki OPEC+’ın petrol arzını kısma kararı sonrası bir kez daha yükselmişti. Başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere birçok Washington yetkilisi, Suudiler ile ilişkilerin sorgulanması gerektiğini kaydetmişti.

 

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler: ManşetMuhammed al-JadaanSuudi ArabistanTürkiye
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
GÜNDEM

İlaç skandalında son perde: Eski AKP’li vekil için yeni iddialar

5 Ocak 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.