Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

TCDD’DE HAK ARAYANA SÜRGÜN CEZASI

24/07/2021 02:18
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

CHP milletvekili Utku Çakırözer, skala ve fazla mesai alacakları için hukuk mücadelesi başlatan çok sayıda makinistin davalarından vazgeçmeleri için “sürgüne” gönderildiğini, “tehdit ve hakaret ile korkutulmaya çalışıldığını” söyledi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre makinistler, TCDD bünyesinde sözleşmeli memur statüsünde istihdam edilirken 2011 yılında işçi statüsünde de alıma başlandı. Memur ile işçi statüsündeki makinistlerin aldıkları ücretler arasında büyük farklar mağduriyet yaratırken işçi makinistler skala ve fazla mesai alacakları için hukuk mücadelesi başlattı. TCDD yönetiminin ise hakkını arayan işçi makinistleri, davalarından vazgeçirmek için “sürgüne gönderdiği, tehdit ve hakaret ile korkutmaya çalıştığı” iddia edildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TCDD’de skala ve fazla mesai ücretlerini alabilmek için hak mücadelesi veren işçi makinistlerin uğradığı hakaret ve mobbing ile yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. TCDD Taşımacılık AŞ bünyesinde iki bine yakın işçi makinistin mağdur edildiğini belirten Çakırözer, şunları kaydetti: “Skala konusu yaklaşık 900 makinisti, fazla mesai ve diğer ücret alacakları konusu ise iki bin işçi makinisti mağdur etmiştir. İşçi makinistlerin geriye dönük beş yıllık hak gaspı kişi başına 100 – 120 bin TL civarındadır. Türkiye’nin birçok ilinde hak mücadelesi veren işçi makinistler açtıkları davalar sonrasında Sivas’a, Kars’a sürgün edilmiştir. Makinistler gönderildikleri işyerlerinde tren üzerine çıkarılmamış, depo içi görevlere verilerek kilometre tazminatından mahrum bırakılmış, bu yolla diğer işçi makinistlere gözdağı verilmiştir. Davalarından vazgeçmeyen işçi makinistler tehdit edilmiştir. Bu yapılanlar büyük adaletsizliktir, mobbingdir. Asla kabul edilemez. Bu zulüm, adaletsizlik bitmeli, işçi makinistler hak ettikleri özlük haklarına kavuşmalı, geriye dönük mağduriyetleri de giderilmelidir.”

Çakırözer, işçi makinistlerin hak mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını belirterek “Tek adam iktidarının atadığı TCDD bürokratları daha önce de defalarca kurum içi sürgünlerle, liyakatsiz atamalarla gündeme gelmişti. Biz bunları unutmadık. Öte yandan Pamukova’da, Çorlu’da, Ankara’da meydana gelen tren kazaları sonrasında hiçbir sorumluluk üstlenmeyenler şimdi işçilerin hak mücadelesi söz konusu olduğunda aslan kesiliyor. TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ yetkilileri hak mücadelesi veren işçilerle uğraşacağına, güvenli bir demiryolu işletmeciliğini gerçekleştirecek çözümler üretmeye odaklanmalıdır” dedi.

ÇAKIRÖZER SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP’li Utku Çakırözer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, şu soruları yöneltti: “Hakkını arayan işçi makinistlerin Sivas’a, Kars’a, trenden depoya sürgün edilmesinin gerekçesi nedir? Sürgün ve hakaretlerle tehdit eden TCDD yönetiminin bu kabul edilemez uygulamasından bakanlığınız haberdar mı? TCDD yönetimine ilişkin işlem başlatılacak mı? İşçilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi ve haklarının iadesi için nasıl bir çalışma yürütülecek? İşçi makinistlerin de sözleşmeli memur statüsüne geçirilmesi düşünülmekte mi?”

_______________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, hiç bir kurum, kuruluş yahut kişiden “Fonlanmadan”, “tam bağımsız” ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

HABER ALTERNATİF’İN ANDROİD CİHAZLAR İÇİN ÜCRETSİZ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haberalternatif.dro

 

 

Etiketler: MAKİNİSTManşetSÜRGÜNTCDD
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
MEDYA

ÇAKICI VE HACISÜLEYMANOĞLU AİLELERİ ARASINDA TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

1 Ocak 1970
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.