Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

ÜNİVERSİTEDE KADRO VAADİ İLE CİNSEL TACİZ İDDİASI

02/01/2023 19:07
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde Özel Kalem Müdürü Cemal Saygın’ın kadro vaadiyle cinsel istismarda bulunduğu ve şantaj yaptığı öne sürüldü. Üniversite soruşturma başlattı.

Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde temizlik işçisi olarak işe başlayan ve 4 yılda, önce öğretim görevlisi, ardından özel kalem müdürlüğüne getirilen Cemal Saygın’ın kadro karşılığı cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Odatv’den Eneshan Solmaz’ın haberine göre; bir üniversite çalışanı, Cemal Saygın’ın, kendisine kadro vaadinde bulunup, fotoğrafları ile şantaj yaptığını öne sürdü. Ayrıca Cemal Saygın’a ait olduğu belirtilen bir numaradan gelen mesajları da ifşa etti.

SAYGIN: KONUŞMAK İSTEMİYORUM

İddiaların odağındaki Cemal Saygın iddiaları yalanladı. “Video montajla yapılabilir” iddiasında bulunan Saygın, “hukuki yollara başvurdum ve konuşmak istemiyorum” dedi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konuyla ilgili olarak Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadeleryer aldı:

“Son günlerde kaynağı/ göndereni belirsiz e-posta ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddialara ilişkin olarak isnatta bulunulan personelimiz hakkında idari inceleme / soruşturma başlatılmış olup, inceleme/soruşturma tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

‘TÜGVA KANALIYLA SERTİFİKA ALAN İSİMLERDEN’

Bu arada CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne memur olarak alınan 54 kişiye halk eğitim üzerinden TÜGVA kanalıyla sertifikalar aldırılıp iş ilanı çıkarttırıldığını öne sürdü. Adem, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu sertifikalara uygun ilana çıkıyor sonra da ilana uygun belirlenen kişiler üniversiteye memur olarak alınıyor, yani TÜGVA’lı 54 kişi üniversitede memur olarak görev başı yapıyorlar” dedi.

CHP’li Erhan Adem, 19 Aralık’ta yaptığı basın toplantısında ayrıca Cemal Saygın’ın da bu şekilde işe girdiğini öne sürmüş ve şöyle konuşmuştu:

“Şu an Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde özel kalem müdürü olarak görev yapan Abdurrahim Cemal Saygın, 2018’de temizlik işçisi olarak göreve başlıyor. 2020’de üniversitede derse girerek öğretim görevlisi yapılıyor. Yine aynı uygulama. 2022’de özel kalem müdürü olarak atanıyor. Torpil ve hülle düzeni burada da işletiliyor. Üniversiteye hoca olmanın bir saygınlığı kalmıyor. Siyaset kanalı devreye giriyor bu durum üniversitedeki hocalar arasında infial yaratıyor.”

Etiketler: CİNSEL TACİZManşetNİĞDE ÖMER HALİS DEMİR ÜNİVERSİTESİ
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
GÜNDEM

ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

27 Ocak 2025
GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.