Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

VEYİS ATEŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

18/06/2021 13:51
Kategori: MEDYA
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Halkın Kurtuluş Partisi Veyis Ateş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tehdit, şantaj, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusuna bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), sunucu Veyis Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, 6 Haziran’da yayımladığı 9’uncu videoda, istifa ettiği belirtilen Habertürk Tv Ana Haber Sunucusu Veyis Ateş’in hakkında arama kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Veyis Ateş hakkında arka arkaya basında ve kamuoyunda ses kayıtları olduğu iddiaları gündeme gelmeye başladı. Veyis Ateş Haber Türk’ten istifa etmek durumunda kaldı. Bu iddialar üzerine Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları bir kez daha harekete geçti.

HKP avukatları, Veyis Ateş hakkında, “Tehdit”, “Şantaj”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçlarını işlediğini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“MEDYA TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALI”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli Veyis Ateş’in, yine Kamuoyunda ‘Klik’ ve ‘Lobi’ler olarak dile getirilen, Devlet İçinde Oluşturulduğu iddia edilen mafyatik yapılanmalar adına ARACILIK yaptığı, Hakkında arama kararı, ülke dışına çıkış yasağı bulunan Sezgin Baran Korkmaz’a, kendisine ödeyeceği 10 milyon Euro karşılığında hakkındaki bütün suçlamaları kaldırılarak Türkiye’ye gelebileceğini, temsil ettiği Klik ve Lobiler adına taahhüt ettiği, ‘Medya Tarihinin En Büyük Skandalı’ olarak adlandırılan bu kirli ilişkiler ağının bir figürü şüpheli Veyis Ateş’in Tehdit, Şantaj boyutuna varan suçlara bulaştığı, iddia edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

“SORUŞTURULMASI VE DAVA AÇILMASI GEREKMEKTEDİR”

Dilekçede, Konuyla ilgili Haber Türk Yazarları Fatih Altaylı ve Sevilay Yılman, Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz’ın yazılarına yer verildi.  Dilekçe’nin devamında, “Müvekkil parti, tarihsel görev ve sorumluluğunu yerine getirmek için işbu suç duyurusunu yapmaktadır. Eğer Adalete, Anayasaya, Yasalara, Eşitliğe, Hakkaniyete olan duygunun Toplumda daha da fazla aşınmasına neden olunmayacaksa, bu suçun soruşturulması ve şüpheli Veyis Ateş’e 106-2/d, 107-1 ve 220 (1) (2)’ye göre ceza davası açılması gerekmektedir” denildi. HKP avukatları dilekçede, Veyis Ateş hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını Gazeteci Fatih Altaylı ve Gazeteci Sevilay Yılman’ın tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

“ÇIKAR AMAÇLI SUÇ ÖRGÜTÜ”

Suç duyurusuna ilişkin HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur açıklama yaptı. Okur şu ifadelere yer verdi:

“Değerli halkımız değerli basın emekçileri, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut (Efe) yıllar önce, AKP İktidarını oluşturanların çıkar amaçlı suç örgütü olduğunu, tümünün de mücrimler olduğunu dillendirmişti. Aynen şöyle demişti Kaçak Saraylı Caligula kitabında: ‘Kaçak Saraylı Reis ve onun AKP’giller’i, defalarca söylediğimiz gibi, tepeden tırnağa suça batmış durumdadırlar. Bunlar, daha önce de söylediğimiz gibi, TCK’de yazılı hemen tüm suçları defalarca işlemişlerdir. Bunlar, birer suçludur. Bunların partileri, bir çıkar amaçlı suç örgütüdür. Bunlarla oturup konuşulmaz. Herhangi bir tartışma, anlaşma yapılmaz. Yapan, bunların suçuna bulaşmış, bunlarla suç ortaklığı etmiş olur.’ İşte bu gerçeği dile getirdiği için olmayan Cumhurbaşkanına, diplomasıza hakaret ettiği gerekçesiyle kendisini yargılamaya çalışan AKP’nin Hukuk Bürolarına dönmüş mahkemelerdeki Hâkim adı altındaki memurlarına da bu gerçeği Bilal’e anlatır gibi anlatmıştı. İşte Genel Başkanımızı yargılamaya çalışanlar yanıldılar çünkü onlar yargılandı halk nezdinde. Verilen cezalar da genel başkanımız için birer onur madalya idi.

“NE DURUYORSUNUZ SAVCILAR?”

HKP Genel Başkanının bu değerlendirmesi işte bugün Sedat Peker’in açıklamalarıyla gün yüzüne çıkıyor. İki mafyatik teşkilat, çıkarları çatışınca lağım patladı. Pislikler ortaya bir bir saçılmaya başladı. Bu pisliklerden biri de gazeteci namı altında AKP çıkar amaçlı suç örgütü adına işadamlarına çöken, sonra da onları bir takım klik ve lobi güzellemesi adı ile kurtaracağını söyleyerek tehdit, şantajla menfaat elde etmeye çalışan Veyis Ateş’tir.

Ne duruyorsunuz savcılar soruşturma başlatmak için. Bizi, Halkın Kurtuluş Partisinin suç duyurusu yapmasını mı bekliyorsunuz. Buyurun o halde. Beklenen suç duyurusunu yaptık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önünde dosya. Tehdit ve şantaj, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs. Her şey açık.  Biz takipteyiz bilin. Ama halkımız, milyonlar da takipte onu da bilin.”

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

 

Etiketler: FATİH ALTAYLIManşetSEDAT PEKERSEVİLAY YILMANSEZGİN BARAN KORKMAZVEYİS ATEŞ
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
GÜNDEM

“5’Lİ ÇETE” BİRBİRİNE GİRDİ,SAVAŞI CENGİZ HOLDİNG KAZANDI

11 Mayıs 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.