Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İYİ Parti şaşkın, çarşamba günü bekleniyor

19/12/2022 16:21
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Gazeteci Altan Sancar İYİ Parti’li yöneticilere dayandırdığı haberinde Akşener’in grup toplantısında İmamoğlu’na cezayla başlayan tartışmalara yanıt vereceğini öne sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası Saraçhane’de yaşananlar, muhalefet içinde tartışma konusu halini aldı.

CHP içindeki rahatsızlık basına yansırken, sessiz kalan İYİ Parti’liler olan biteni ‘şaşkınlıkla karşıladıklarını’ söyledi. Tartışmalara ilişkinse partilerinin grup toplantısını işaret ettiler.

İmamoğlu’na ceza verildiği sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da olması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İBB binasının bulunduğu Saraçhane’ye gitmesi ve burada verdiği mesajlara CHP’den gelen itirazlar yeni bir tartışmanın fiilini ateşlemişti.

CHP içinden “Parti üyesi bir ismin adaylığı CHP tarafından önerilmeli” sesleri yükselirken, Akşener’in İmamoğlu’nu adaylığa hazırladığı iddiaları dile getirilmişti.

Öte yandan tartışmalar karşısında sessizliğini korumayı tercih eden İYİ Parti’deyse konunun genel idare kurulu (GİK) toplantısında gündeme gelmesi ve partinin tutumunun grup toplantısında Akşener tarafından dile getirilmesi bekleniyor.

‘İmalı’ açıklamalar’
Diken’den gazeteci Altan Sancar’a konuşan İYİ Parti’li isimler de, CHP kanadından gelen ‘imalı’ açıklamaların kendilerini rahatsız ettiğini gizlemedi. Öte yandan Akşener’in partililere bu konuda konuşmama ricası ilettiği belirtildi.

İYİ Parti’lilere göre, Akşener’in Saraçhane kararının temelinde ‘ittifak ruhu’ yatıyor. İYİ Parti’liler Akşener’in orada olmasının temelinin 2019’da atıldığını belirterek, “İttifak adayımızın yanında olduk” diyor. Tablonun bir ‘rol çalma’ veya ‘dayatma’ olmadığı belirtiliyor.

İYİ Parti’li bir kurmay, “Akşener’e yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü” düşünüyor. Partili isme göre “CHP’den bazı isimler ve bazı ‘yorumcular’ Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ‘Allah’ın emri’ gibi” yaklaşıyor.

‘Yalnız bıraktılar’ diyeceklerdi’

İYİ Parti’li isim Akşener’in “Masa noter değildir” sözlerini hatırlatarak, “Süreci kırıcı hale getirmek doğru değil. Ortada haksız bir ceza var. Yahu cezayı verdirenin hiç mi suçu yok. Ne CHP’nin iç işlerine karışıyoruz ne de masayı dağıtıyoruz. O gün orada olmasak çıkıp ‘Yalnız bıraktılar’ diyeceklerdi” diyor.

‘Bu ceza bir aşama’
İYİ Parti kurmayı, İmamoğlu’na verilen cezanın bir aşama olduğunu belirterek, “Genel başkanımız adım adım tüm muhalefetin hedefte olduğunu görüyor. Bu cezayı verenin sonraki hedefi genel başkanımız. O mesajları bu yönden de ele almak gerekir” şeklinde konuşuyor.

Akşener cevap verecek

Partiden bir başka isimse Akşener’in tüm tartışmaları yakından izlediğini belirtiyor. Partililere “Konuşmazsanız daha iyi olur” dediği söylenen Akşener’in GİK toplantısında kurmaylarının görüşlerini alması bekleniyor. Ardından Çarşamba yapacağı grup konuşmasında ‘kendi üslubuna göre’ cevap vereceğinin altı çiziliyor.

‘Kazanmak istiyoruz’
İYİ Parti’li isim, “Biz masaya aday dayatmıyoruz, kazanmak istiyoruz. Bunu da hep birlikte en doğru adımlarla yapacağız. Bir linç kampanyası yürütülüyor. Adayın kim olacağına masa karar verir, ambargo koymak doğru değil” ifadesini kullanıyor.

Etiketler: Ekrem İmamoğluİBBİYİ PartiManşetMeral AkşenerSaraçhane
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
SİYASET

Eski AKP’li vekil, 8 milyon euro aldığı ortağının kafasına silah dayattı

4 Ocak 2023
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
GÜNDEM

İlaç skandalında son perde: Eski AKP’li vekil için yeni iddialar

5 Ocak 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.