Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

TARİKATLAR EĞİTİME YERLEŞTİ,İHALELER AYNI ŞİRKETLERE GİDİYOR

10/02/2024 05:33
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

AKP iktidarı ile birlikte devlet kurumlarını kendi aralarında “Bölüşen” tarikat ve cemaatler,son dönemde ise Meclis kürsüsünden kendilerini savunan “Tarikatsever” Milli Eğitim Bakanı Yusuf Terkin’den de güç alarak özellikle eğitim alanında giderek daha fazla güç sahibi oluyorlar.

Öte yandan AKP iktidarı döneminde tarikatlara belediyeler eli ile aktarılan kaynaklar ise giderek artmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise İstanbul Kağıthane Belediyesi’nde yaşandı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Cengiz Karagöz’ün haberine göre; AKP’li belediye, 11 Ocak’ta organizasyon hizmeti alımı için ihaleye çıktı. Belediyenin 2024 yılı kültür, bilim, uzay evi, gençlik merkezleri ile yaşam becerileri atölyelerinin organize edilmesi ihalesini 29 milyon 131 bin TL’ye Az Reklam Basım Organizasyon isimli şirket aldı.

Şirket sahibi Fatih Bolcan, uzun yıllardır AKP’de siyaset yapıyor. Bir dönem Eminönü Belediyesi’nde özel kalem müdürü olan Bolcan aynı zamanda eski AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Baş’ın ise damadı. Bolcan, Nakşibendi tarikatının Halidiyye koluna yakınlığı ile bilinen Sadakataşı Derneği’nde genel sekreter olarak da görev yapıyor.

123 KAMU İHALESİ

Söz konusu şirket bugüne dek 123 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam bedeli 288 milyon 249 TL. Şirket bu ihalelerin birçoğunu AKP’li belediyelerden aldı. Şirket, Zeytinburnu Belediyesi’nden 100 milyon değerinde 29, Fatih Belediyesi’nden 43 milyon değerinde 20, Kâğıthane Belediyesi’nden ise 61 milyon TL değerinde 14 kamu ihalesi aldı.

‘KAMU YARARINA DERNEK’

Sadakataşı Derneği, 30 Temmuz 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan onayıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsü aldı. Sadakataşı’nın internet sayfasında yer alan bilgiye göre dernek Afganistan, Yemen, Lübnan, Kenya başta olmak üzere 40’ın üzerinde ülkede faaliyet yürütüyor. Söz konusu faaliyetlerin kapsamında ise bu ülkelere gıda, barınma, acil yardım, eğitim, sağlık ve su kuyuları açmak gibi kalkınma projeleri yapıldığı ifade ediliyor.

İHH İLE ‘AFET’ PROTOKOLÜ

Olası İstanbul depremine ilişkin tartışmalar giderek artarken iktidar ise afetlere yönelik önlemleri gerici vakıflarla işbirliği yaparak almaya çalışıyor. AKP’li Ümraniye Belediyesi ve İslamcı faaliyetleriyle dikkat çeken İnsani Yardım Vakfı (İHH) arasında “Afetlere ve acil durumlara müdahale edilmesi” başlığı altında bir protokol imzalandı. Protokolle; afet bilincinin oluşturulması, afet gönüllülerinin eğitimi, profesyonel arama kurtarma ekiplerinin artırılması, ekiplerin eğitim, tatbikat ve sertifikasyon işlemlerinin yapılması amaçlandığı ifade edildi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım söz konusu protokol için, “Afetlere ve acil durumlara müdahale edilmesi noktasında, koordinasyon kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi. Söz konusu vakıf 6 Şubat sonrası deprem bölgesinde yürüttüğü faaliyetlerle de dikkat çekmişti.

Etiketler: AKPCEMAATİhaleManşetTARİKAT
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

TÜRKİYE’NİN “KARANLIK DEJAVUSU”: “BARONLAR DA ÖLÜR”

12 Mayıs 2021
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.