Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE 17/25 SÜRECİNDE İSMİ GEÇEN 4 BAKAN HAKKINDA BİR SUÇ DUYURUSU DAHA

08/09/2021 07:01
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık itirafının ardından eski AKP’li yöneticilerin ve bakanların yaptığı açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dört Eski Bakan hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuldu.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasına ilişkin, “Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Benim dosyamda hırsızlık yok, görevi kötüye kullanma var. ‘Reis’, Sayın Cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” demişti.

Bayraktar’ın bu açıklamasının ardından HKP avukatları da 31 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan Bayraktar’ın itirafın ardından dönemin TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın ve 17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu üyesi Erdal Aksünger’in konuyla ilgili açıklamalarının ardından HKP avukatları bir kez daha harekete geçti.

5 İSME “ZİMMET, İRTİKÂP” SUÇLAMASI

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları Erdoğan ve Dört Eski Bakan’ın “Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak”, “Zimmet”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“YARGININ BU RÜŞVET OPERASYONUNU KAPATMASI YÜREĞİMİZİ İNCİTMEKTEDİR”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “17-25 Aralık yolsuzluk, vurgun ve rüşvet operasyonuna konu olan eylemlerin tamamı; sahtelikleri bir yana, o sürecin canlı tanıklarının yaptığı örneği ve linkleri yukarıda verilen somut açıklamalarla bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu soruşturmanın kapatılması tüyü bitmemiş yetimin hakkının vurgunculara peşkeş çekilmesine seyirci kalmakla eş anlamlıdır. Aynı zamanda TCK kapsamında suç teşkil eder. Devlette görev almış, soruşturma komisyonunda çalışmış, iktidar partisinin yöneticiliğini yapmış olan siyasilerin açıklamalarına, operasyon döneminde ortaya çıkan tape kayıtlarına itibar edilmeyecekse daha neye itibar edilecektir? Maddi gerçeğin ortaya çıkmasına daha ne kadar engel olunacaktır? Yargının bu rüşvet operasyonunu kapatan araç olarak kullanılması bizim de yüreğimizi incitmektedir. Görsel ve yazılı medyaya konu olan bu açıklamalar karşısında yargının sessiz kalması kabul edilemez. CMK 160 ve 161’inci maddelerde tanımlanan görevlerini yerine getirmeyen savcıların da suç işledikleri çokaçıktır” denildi.

ALİ BABACAN VE BİRÇOK İSMİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

HKP avukatları dilekçede; 17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu Üyeleri’nin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın, İstanbul eski Milletvekili Mustafa Özyürek’in, Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Gazeteci Ahmet Taşgetiren’in tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti.

_______________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, hiç bir kurum, kuruluş yahut kişiden “Fonlanmadan”, “tam bağımsız” ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

HABER ALTERNATİF’İN ANDROİD CİHAZLAR İÇİN ÜCRETSİZ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haberalternatif.dro

Etiketler: 17/25 ARALIKErdoğanERDOĞAN BAYRAKTARManşet
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

KİM BU ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ?-DOSYA HABER

28 Mayıs 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.