Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Ahmet Ağaoğlu’ndan Abdullah Avcı açıklaması

09/11/2022 18:05
Kategori: SPOR
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Abdullah Avcı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’nda bu sezonki gidişat, hedefler ve Abdullah Avcı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ağaoğlu, teknik direktör Abdullah Avcı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hoca eleştirilebilir. Oyun sistemini, değişikliklerini eleştirebilirsiniz ama hoca tartışılmaz. Takımı, uzun süre sonra şampiyon yapan hocanın tartışılmasını doğru bulmam. Değişikliği sevmem. Devamlılık esastır. Yanlışları, hataları, eksikleri düzelterek devam edersiniz. Her değişiklik yeniden yapılanmayı getirir, sıkıntıları vardır. Hoca eleştirilebilir. Puan kaybı olan veya zor geçen maçlardan sonra karşılaşıyoruz ama hocayla devam edeceğiz.”

Sıkıntılı bir başlangıç yaptıklarını belirten Ahmet Ağaoğlu “Geldiğimiz nokta ise o kadar sıkıntılı değildi. 45 gün sürecek bir ara vereceğiz. Normalde devre arasında transfer dönemi de oluyordu. Devre arası kasım, transfer penceresi ocak ayında. Ligin ikinci yarısında alacağınız oyuncularla hazırlık kampı şansınız da yok. Enteresan bir süreç. Milli takıma gidenler nasıl geri dönecek? 45 günlük ara nasıl değerlendirilecek? Dünya Kupası’ndan sonra lig yeniden başlayacak ve kartlar yeniden dağıtılacak. Bizim önümüzde 4 kupa var. Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Konferans Ligi. 4 kulvarda yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“BU SENE ÇITAYI BİRAZ AŞTIK”

Bu sezonun geçen seneden farklı başlaması hakkında ise Ahmet Ağaoğlu şunları söyledi:

“Geçen sene 20 milyon Euro ile başladık. 25 milyon Euro ile bitirdik maaş bütçesini. Bu sene tabii çıtayı biraz aştık. 33-34’lere kadar çıktı maaş maliyetinde. Bu rakamlar hiçbir şekilde mevcut gelirlerle karşılanabilecek değil. Sponsor geliri, naklen yayın dibe düştü, ürün satışları ve oyuncu satışı. Ya oyuncu yetiştirip satacağız, ya oyuncu geliştirip satacağız. Her sezon 1-2 oyuncu. Şampiyonlar Ligi’ne gitseydik 24 milyon Euro alacaktık. Avrupa Ligi, elde edilen 3 galibiyetin geliri ve Avrupa Ligi’ne katılım, Şampiyonlar Ligi de dahil 14 milyon Euro aldık. Kaybımız 10 milyon Euro. Biz o açığı Ahmetcan’ın Ajax’a satışıyla karşıladık, 9.5 milyon Euro’ya sattık. Oyuncu satışının ne kadar önemli olduğu açık ve net. Transferde farklı nedenlerle sıkıntılar yaşadık. Bunların en önemlisi ekonomikti. Talip olduğumuz oyuncuların, neredeyse tamamının talep ettikleri ücretler karşılayabileceğimiz rakamlar değildi. Dolayısıyla orada bir süre kaybı oldu. Transfer döneminin sonuna doğru ancak 3 oyuncu, ödeyebileceğimiz rakamlara gelince sözleşme imzalamak mümkündü. Transferdeki sıkıntının bir diğer önemli faktörü, UEFA Uluslar Ligi. Ne kadar gerekli ne kadar gereksiz tartışılır. Zaten zaman zaman tartışılıyor. 11 oyuncuyu Uluslar Ligi’ne gönderdik. Hazırlık döneminde hiçbiri yoktu. Transfer ettiğimiz 4 oyuncu ilk hazırlık dönemine yetişemedi. Sıkıntı yaşadık orada. Geçen sezona iyi başlamamızın önemli faktörlerinden birisi, oyuncuların neredeyse tamamına yakını kampın ilk gününe yetişti. Lige de hızlı başlamıştık. Arzu ettiğimiz sonuçları alamadık, kabul ediyorum. Şampiyon olarak ligi bitirdik ama Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynadık, ilk defa bizim başımıza geldi. Play-Offu da kaybedince Şampiyonlar Ligi’ne katılamadık. Orası farklı bir platform, farklı bir vitrin. Herkes orada olmak istiyor. Psikolojik bir sıkıntı yaşadı oyuncularımız. Kendileri de bunu ifade ettiler.”

Etiketler: LigOyunŞampiyonSIKINTITransfer
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
GÜNDEM

ÖZEL GAZİOSMANPAŞA HASTANESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

27 Ocak 2025
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.