AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çeşitli nedenlerle eğitim öğretim hakkı sona eren öğrencilerin affıyla ilgili çalışma başlattıklarını, temmuz ayından önce yasalaştırmayı planladıklarını belirtti.
CNNTÜRK’ten Duygu Ayaz Bayram Akbaşoğlu’nun açıklamalarının ayrıntılarını aktardı. Bayram, “AKP’nin başlattığı öğrenci affı çalışmasını AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu duyurdu. Lisans, yükseklisans ve doktora öğrencilerini de kapsayan bir öğrenci affı çalışmasının başlatıldığı belirtildi. Özellikle 2022-2023 eğitim öğretim yılında çeşitli sebeplerden dolayı okullarından ayrı kalan öğrencilerin, öğrenci affıyla okullarına dönebileceklerini söyledi. Bu amaçla da yasa çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Akbaşoğlu, yasa çalışmasının Temmuz ayından önce TBMM’ye sunulacağını aktardı.” ifadesinde bulundu.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi 40’ıncı yıl etkinlikleri kapsamında Yunusemre Kampüsü’ndeki Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele katıldı. Prof. Dr. Özvar, panelin ardından AKPGrup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, öğrenci affı için çalışma başlatıldığını duyurmasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu konuda yetkinin Meclis’te olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özvar, “Bildiğiniz gibi öğrenci affı olup, olmayacağı konusunda yetkili merci; Meclis. Milletin iradesinin tecelli ettiği Meclis, milletvekilleri ve ilgili siyasi partilerin görüşleri çok önemli. Bu konuda karar alma, bir kanuni düzenleme, hukuki mevzuat düzenleme yetkisi Meclis’indir. Yükseköğretim Kurulu olarak Meclis’ten yapılacak herhangi bir çağrıya kulak vermek sureti ile yükseköğretimin bugüne kadarki aflarla alakalı tecrübesini; Meclis’teki vekillerimizle, siyasi partilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Netice itibarıyla Yükseköğretim Kurulu olarak, Türkiye’deki yükseköğretim alanı içine giren milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren konularda duyarsız kalamayız” sözlerini söyledi.
Prof. Dr. Özvar, “Bunu yaparken de elbette ki sistemin dışında şu an kalan öğrencileri dikkate alır. Eğitim-öğretim kalitesini dikkate alır. Buna ilişkin mutlaka bir çalışma yapar. Yapacağımız çalışma elbette ki yükseköğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim-öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Bu konularda tabii ki af konusunda da öğrenci affı konusunda da artık bilindik, konvansiyonel, alışılmış yöntemlerin ötesinde öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin elbette ki bu konudaki içinde bulunduğu eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapacaktır” dedi.
Kaynak; VeryansınTv