Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

AKP’Lİ VEKİL EKONOMİK KRİZİN FATURASINI TRAKTÖR ALAN ÇİFTÇİYE KESTİ

12/11/2021 13:22
Kategori: EKONOMİ, GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Türkiye’de AKP’nin hatalı tarım politikaları ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte her geçen gün artan girdi maliyetleri ile perişan olan çiftçiler bu kez de AKP’li vekiller tarafından “Ekonomik krizin sebebi” olarak gösterildi.

AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’den çiftçiye tahtırevanlı suçlama geldi. Erim ekonomik olarak zor günler geçiren çiftçiler için, “30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor, sonra da zarar ediyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali…” dedi.

Sadece savurganlık yapan, hesap kitap yapamayan çiftçilerin zora düştüğünü, hesabını iyi yapan çitçilerin kazanç sorunu yaşamadığını savunan Erim, “30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor, sonra da zarar ediyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında tarım politikalarını eleştirip çiftçinin içinde bulunduğu zorluklara çözüm isteyen muhalefet milletvekillerine AKP’li Erim’den ilginç yanıt geldi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Muhalefetin, Tarım Bakanlığı’nın politikalarıyla ilgili gerçek dışı iddiaları ortaya attığını, eleştirilerin çiftçilerin motivasyonunu düşürmekten başka bir sonucu olmayacağını belirten Bekir Kuvvet Erim, hesabını iyi yapan çiftçilerin zararda değil karda olduğunu savundu. Erim, zarar eden çiftçileri şöyle eleştirdi:

KLİMALI TRAKTÖR ALMAYI BEN DE BİLİRDİM

-Çiftçi zarar ediyor, derken çiftçilerin hepsi zarar ediyor, hepsi tarlasını, traktörünü satıyor gibi bir ima var, sürekli bir algı yaratıyorsunuz. Çiftçi de zarar eder, esnaf da zarar eder; işinin hesabını yapmayan zarar eder, ben de zarar ettim. 1994 yılında 120 dekar tarlamı, traktörümü sattım, borcumu ödedim icraya gitmeden.

– Ama şimdi, aldım yine. Niye aldım? Çünkü para kazanacak, incir dikeceğim. 50 bin liralık traktör alayım ama 500 bin liralık traktör alsam zarar ederdim. Klimalı traktör almayı ben de bilirdim ama zarar ederdim. 30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye!

KOMŞU TARLAYI ALANA FAİZ KAÇ?

Çiftçilik yapıp para kazanacağını ifade eden AKP’li Erim’in, komşusunun tarlasını satın almak isteyene faiz desteği verilip verilmeyeceğini sorması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den bu konuda bilgi isteyen Erim, “Makinede, ekipmanda, araç gereçte yüzde 50 hibe var; babası oğluna vermez. Kırsal kalkınmada hibe var. Damlama sulamada sıfır faiz var. Sayın Bakanım, arazisini büyüten, komşu parseli satın almak isteyene ne kadar faiz var, ne kadar vade var?” diye sordu.

TRAKTÖR HACİZLİ, TARLA HACİZLİ

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, hükümetin çiftçinin durumunu iyi göstermeye çalıştığını ancak durumun hiç de iyi olmadığını söyledi.

19 yıllık AKP hükümetleri döneminde tarım politikasından ziyade tutarsızlıklar politikası izlendiğini savunan Usta, “Bugün geldiğimiz noktada çiftçi perişan olmuş durumda. Çiftçiye zulmeden bir Tarım Bakanı ve Tarım Bakanlığı var. Çiftçinin borçları çığ gibi büyüyor, traktörleri hacizli, tarlaları hacizli. Çiftçinin Tarım Bakan’ına, Tarım Bakanlığı’na güveni kalmadı” dedi.

KAYNAK: TELE 1

________________________________________________________________________________________________

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, hiç bir kurum, kuruluş yahut kişiden “Fonlanmadan”, “tam bağımsız” ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, HABER ALTERNATİF’in aylık,3 aylık,6 aylık yahut yıllık ÖZEL BÜLTEN’ine abone olabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

 

ABONELİK LİNKLERİ:

 

YOUTUBE KANALI-KATIL BUTONU LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

 

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

HABER ALTERNATİF YILLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİK LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234174
HABER ALTERNATİF AYLIK ABONELİK/ ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234167
HABER ALTERNATİF 3 AYLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234170
HABER ALTERNATİF 6 AYLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234171

 

Etiketler: AKPÇİFTÇİEKONOMİK KRİZManşetTARIMTRAKTÖR
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GÜNDEM

DOĞA KOLEJİ’NİN 1.6 MİLYAR TL2LİK BORCU HALKA KALDI!

16 Mayıs 2021
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

İŞTE İBB’NİN “BALLI” BÜROKRATLARI/YAZI DİZİSİ:BÖLÜM-1

5 Ocak 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.