Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Bloomberg duyurdu: AKP seçim ertelemeyi tartıştı, 14 Mayıs’ta karar kıldı

22/02/2023 14:06
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Bloomberg’e konuşan kaynaklar AKP’nin geçen hafta seçimlerin ertelenmesinin artılarını ve eksilerini değerlendirdiği toplantıdan seçimlerin zamanında yapılması sonucu çıktığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından seçimlerin ertelenmesi gündemiyle AKP’de geçen hafta bir toplantı yapıldığı, toplantıda seçimlerin daha önce Erdoğan’ın açıkladığı 14 Mayıs tarihinde yapılması görüşünün ağır bastığı belirtildi.

Bloomberg’e konuşan isimsiz kaynaklar Erdoğan ve AKP’li yöneticilerin geçen hafta deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesinin artılarını ve eksilerini değerlendirmek için bir toplantı yaptığını söyledi.

Söz konusu görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, toplantıda seçim tarihi olarak daha önce açıklanan 14 Mayıs’a bağlı kalma sonucunun çıktığını, öte yandan 18 Haziran tarihinin de masada olduğunu söylediler.

Aynı kaynaklar AKP’deki bu görüşün Hatay’da Pazartesi akşamı meydana gelen depremin ardından da değişmediğini aktardılar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın depremlerin ardından seçim tarihine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığı hatırlatılan haberde, hükümetin de bu konuda bir yorum yapmadığı kaydedildi.

Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre her ne kadar seçimleri ertelemek hükümete krizin üstesinden gelmeye öncelik vermesi için zaman kazandıracak olsa da Erdoğan yeniden inşa çabalarına hızlı bir başlangıç yapmayı ve seçim takvimine bağlı kalmayı güç göstermenin bir yolu olarak görüyor.

Aynı kaynaklar seçimlerde bir ertelemenin, nüfusun geniş kesimlerinin son 20 yılın en kötü hayat pahalılığı kriziyle uğraştığı bir zamanda ekonominin daha da kötüye gitmesiyle denk gelebileceğinden korktuğunu da dile getirdiler.

Muhalefet liderlerinin seçimlerin zamanında, 18 Haziran’da, yapılmasında ısrar ettiğini kaydeden kaynaklar Erdoğan’ın seçimden kaçıyor izlenimi vermek istemediğini belirttiler.

Etiketler: AKPDEPREMManşetRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

MEDİPOL İMPARATORLUĞU

19 Kasım 2020
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
GÜNDEM

HATAY’DA DEPREMZEDE YAKINLARI TARAFINDAN YAKALANAN MÜTEAHHİTİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

21 Kasım 2023
MEDYA

ÇAKICI VE HACISÜLEYMANOĞLU AİLELERİ ARASINDA TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

1 Ocak 1970
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Manlift Kiralama
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.