Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

CHP DİYARBAKIR’DA AKP’YE “ANAHTAR TESLİM” TESLİM İLÇE YÖNETİMİ

05/02/2023 14:35
Kategori: ÖZEL HABER
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Celal Eren ÇELİK-ÖZEL HABER

Seçimler yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Muhafazakar seçmenden oy almak” adına parti tabanını adeta isyan ettiren uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

Diyarbakır’ın en önemli ilçelerinden birisi olan Bağlar’da daha önce görevden alınan parti yönetimi yerine henüz 4 ay önce AKP’den CHP’ye geçiş yapan isimler Bağlar İlçe Başkan ve yöneticileri olarak atandı.

Diyarbakır CHP örgütünde isyana sebep olan ve “Partiyi anahtar teslim AKP’ye teslim ediyorlar” yorumlarına neden olan bu atama ile birlikte CHP’nin Bağlar ilçe yönetiminin tamamı yıllarca AKP’de görev yapmış isimlerden oluşturuldu.

 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine CHP Genel Merkezi tarafından 10 ARALIK EKİBİ’nin başı olan Oğuz Kaan Salıcı’nın oluşturduğu “DOĞU MASASI” onayı ile ilçe başkanı olarak atanan Mustafa Aslanhan uzun yıllar AKP’nin Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanlığı’nı yapmış bir isim. Aslanhan kısa süre önce ise Bağlar AKP İlçe Başkanlığı’na aday olmuş ancak AKP yönetimi tarafından “Yetersiz” bulunduğu gerekçesi ile bu göreve getirilmemişti.

AKP’de “Yetersiz” bulunarak artık görev verilmeyen Mustafa Aslanhan CHP’ye geçmişti. Aslanhan’ın CHP’ye geçişinden 4 ay sonra ise tümü AKP’de uzun yıllar görev yapmış isimlerden oluşan bir yönetim kurulu listesi ile Diyarbakır Bağlar’a ilçe başkanı olarak atandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ana yönetim tamamen uzun yıllar AKP’de görev yapan isimlerden oluşurken sadece 16 kişiden oluşan “Yedek Yönetim” listesinde 3 CHP’li isme yer verildi. Yedek yönetimde bulunan Murat Ekin,Turgay Kaya ve Sultan Fidanboy uzun yıllardır CHP içerisinde görev yapan isimler olarak “Sembolik” şekilde “Yedek listeye” AKP’li isimlerin arasına adeta “Sıkıştırıldı”

Böylece asil ve yedek olarak toplam 33 üyeden oluşan CHP Diyarbakır Bağlar İlçe örgütünün 30 üyesi eski AKP’li isimlerden oluşturuldu.

SUR VE KAYAPINAR’DA DA DURUM AYNI

CHP Genel Merkezi Diyarbakır’da Bağlar ilçesi ile birlikte şehrin en büyük ilçelerinden Sur ve Kayapınar’a da ilçe yönetimi atadı.

Sur ve Kayapınar’a yapılan atamalar da aynen Bağlar ilçesine yapıldığı gibi AKP’de yönetici konumunda görev yapmış,uzun yıllar CHP karşısında AKP saflarında mücadele etmiş isimlerden oluşturuldu.

PARTİ ÖRGÜTÜ BÜYÜK BİR İSYANDA,300 PARTİLİ PARTİ DEĞİŞTİREBİLİR

CHP’de AKP’li isimlerden oluşan bu ilçe yönetimi atamalarına parti örgütü büyük tepki gösterdi.

HABER ALTERNATİF’in bölgede ulaştığı CHP’li kaynaklar “Parti sağa açılım adı altında anahtar teslim AKP’ye teslim ediliyor. Aşiretlerden partiye katılan isimler kendi aşiretlerinin dışladığı,bölgede itibar ve ağırlığı olmayan isimler. Bu gidişle bölgede sandıklara koyacak adam bulamayacağız. Oğuz Kaan Salıcı ve ekibi “DOĞU MASASI” adı altında önümüzdeki Olağanüstü ve hemen sonrasındaki olağan kurultay için partinin Doğu delegasyonunu dizayn etmek ve kendi siyasi geleceklerini sağlama almak için partiyi ateşe atıyorlar. Şu anda sadece Bağlar ilçesinde 300 partilinin yaşananlara tepki olarak partiden istifa ederek bir başka partiye geçme durumu var” şeklinde konuşuyorlar.

 

 

 

Etiketler: BAĞLARCELAL EREN ÇELİKchpDİYARBAKIRManşetOĞUZ KAAN SALICI
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
KÖŞE YAZILARI

YAZI DİZİSİ: İMAMOĞLU’NUN DOĞDUĞU “OFİS” VE O OFİSTEN ÇIKANLAR: “KARADENİZ LOBİSİ”/BÖLÜM-1

25 Nisan 2025
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.