Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İŞKENCEDERE’DE VATANDAŞ CENGİZ HOLDİNG’E DİRENMEYE DEVAM EDİYOR

26/04/2021 11:09
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı İşkencedere vadisinde doğayı katlederek taşocağı yapmak isteyen yandaş Cengiz Holding’e karşı vatandaşlar direnişlerini ve eylemlerini sürdürüyor.

Bölgede vatandaşların direnişlerine jandarma dün müdahalede bulunmuştu.Bugün ise bölgeye giden tüm yolların jandarma tarafından kapatılması sonrasında vatandaşlar alternatif patika yollardan taş ocağı yapılmak istenen bölgeye ulaşarak oturma eylemine başladılar.

BirGün Gazetesi’nin haberine göre dün sokağa çıkma yasağı sürerken yapılan eylemde gözaltına alınanlar bugün serbest bırakılırken yasağın kalkmasıyla birlikte çevre il ve ilçelerden gelerek doğayı ve yaşam alanlarını savunmak isteyen yurttaşlar, jandarma barikatıyla karşılaştı.

Vadi girişi ve köy yollarına barikatlar kuran jandarma, insanların iş makinelerinin çalıştığı alana ulaşmasını engel oldu. Ancak, vadi çevresinde ki köylerde yaşayan vatandaş ise ormanın içindeki patika yollardan geçerek bölgeye ulaştı. Güvenlik güçleri köylüler ile iş makineleri arasına barikat kurdu. “Burası bizim. Buradan gitmeyeceğiz. Biz buraya ölmeye geldik” diyen köylüler oturma eylemine başladı.

Dün gözaltına alınıp serbest bırakılan İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yılmaz, bugün de eylemde yer aldı ve “Mecliste farklı partilerde 40’dan fazla Rize kökenli milletvekili var. Bu siyasi bir dava değil. Bu doğanın, ormanların yok edilme davasıdır. Bu İşkencedere vadisinin yok edilmesi davasıdır” dedi.

Köylüler ise tarım arazileri, arı kovanları ve evlerinin tehlikede olduğunu dile getirdi.

İŞ MAKİNELERİ DURDURULDU

Rize Pazar SOL Parti İlçe Başkanı Onur Uygur, direnişin sürdüğü bölgede yaşananlara dair konuştu. Halkın alternatif yollardan çalışmanın yapıldığı alana ulaştığını belirten Uygur, iş makinelerinin durdurulduğunu ve bekleyişin sürdüğünü söyledi.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Rize Valiliği, dün kendi arazilerinde bulunan vatandaşlara ceza yazılmasıyla ilgili açıklama yaptı. İl genelinde çay tarımı ya da herhangi bir üretim sürecine ilişkin muafiyet kapsamında olan kişilere ceza yazılmadığının belirtildiği açıklamada, “”Ancak muafiyetleri suistimal etmek isteyen kişilere de hepimizin sağlığı ve kamu düzeni için fırsat verilmemektedir. Her yerde olduğu gibi İkizdere ilçesinde de bu doğrultuda uygulanan cezai işlemler kesinlikle tarlasına giden ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik olmamıştır. Devletimiz, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli olan ve her türlü hukuki aşaması tamamlanan, izinleri alınan yatırım projesi kapsamında açılmak istenen taş ocağını engellemeye çalışan, tüm ısrarlı açıklama, ikna gayretleri ve ikazlara rağmen maske-mesafe kuralına uymayan ve kamu görevlilerinin çalışmasını sekteye uğratmak isteyen kişilere idari yaptırım uygulanmıştır” denildi.

_______________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

Etiketler: CENGİZ HOLDİNGDOĞAİŞKENCEDEREManşetRİZE
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

TÜRKİYE’NİN “KARANLIK DEJAVUSU”: “BARONLAR DA ÖLÜR”

12 Mayıs 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.