Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA YANDAŞLARA “BALLI” İHALELER

05/07/2021 13:29
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Sağlık Bakanlığı’nın ALO 191 Uyuşturucuyla Mücadele Hattı ihalesini, 31 milyon TL’ye TÜGVA yöneticisi Mehmet Ünal’ın sahibi olduğu şirket aldı. Alo 171 Sigara Bıraktırma Hattı ihalesini de 57 milyon TL’ye yandaş Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın üyesi İbrahim Doğan Salman’ın şirketi aldı.

Uzun yıllardır milyonlarca liralık ihaleleriyle yandaşların gözdesi olan Sağlık Bakanlığı’nın ihaleleri yine yabancıya gitmedi. Bakalığın düzenlediği milyonlarca liralık Alo 171 Sigara Bıraktırma Danışma Hattı ile Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma Hattı ihalesini, yandaş dernek ve vakıflar ile AKP yönetiminde olan isimlerin şirketleri aldı.

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 8 Haziran tarihinde “Alo 171 Sigara Bıraktırma Danışma Hattı ile Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi.

İkiye bölünen ihalenin “ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı” kısmını 31 milyon 665 bin TL’ye Efor Etkileşim Merkezi Yönetim Sistemleri Anonim Şirketi’nin aldığı açıklandı. Milyonlarca liralık çağrı merkezi işi için Bakanlık ile şirket arasında 28 Haziran’da sözleşme imzalandı ve işin üç yıl süreceği açıklandı.

TÜGVA YÖNETİCİSİ ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı’ndan ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı işi ihalesini alan Efor Etkileşim Merkezi Yönetim Sistemleri Şirketi’nin sahibi ve yöneticisi ise tanıdık çıktı. Şirketin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ünal, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yöneticisi. TÜGVA ile yetinmeyen Ünal ayrıca, gerici Cihannüma Derneği ile Yedi Hilal Derneği’nde de yöneticilik yapıyor.

AKP İL YÖNETİMİNDE

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Hakan Arol da aynı zamanda AKP Ankara İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
Efor Etkileşim Merkezi Yönetim Sistemleri A.Ş.’nin kamudan aldığı çok sayıdaki ihalenin bedeli ise milyonlarca lirayı buluyor. Şirketin son dokuz yılda aldığı ihalelerin toplamı, 220 milyon TL’yi geçiyor.

SGK İHALESİ İPTAL EDİLDİ

ÖTE yandan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 16 Mart’ta düzenlendiği “Alo 170 Hizmet Alımı İşi” ihalesini de 393 milyon 997 bin TL’ye Efor Etkileşim Merkezi Yönetim Sistemleri A.Ş.’nin de içerisinde yer aldığı iş ortaklığı almıştı. Dev ihalenin, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından “rekabetin engellendiği” gerekçesiyle iptal edildiği açıklanmıştı.

57 MİLYON TL ÖDENECEK

Bakanlığın açtığı ihalenin “Alo 171 Sigara Bıraktırma Danışma Hattı” kısmı için olan bölümünde ise tek geçerli teklifi Tempey Tesis Yönetimi Şirketi, Akelsan Elektronik Sistemler Şirketi ve Peytem Sosyal Hizmet Şirketi isimli üç şirketten oluşan iş ortaklığı verdi. Sağlık Bakanlığı ile iş ortaklığı arasında 29 Haziran’da tam 57 milyon 938 bin TL’lik sözleşme imzalandığı ve bu işin de üç yıl süreceği açıklandı.

İhaleyi alan üç şirketten biri Olan Akelsan Elektronik Sistemler Şirketi sahibi ise İbrahim Doğan Salman ise kendi adını taşıyan internet sitesinde yer alan bilgilere göre, aynı zamanda da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) Vakıf Kurulu Üyesi.

Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hayrat Vakfı, İHH ve Deniz Feneri Derneği gibi birçok yandaş vakıf ile dernek Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın üyesi. Ayrıca, çatı örgüt niteliğindeki vakfın yönetimi de yandaş vakıfların temsilcilerinden oluşuyor. Vakfın kurucuları arasında AKP’li eski bakan Abdülkadir Aksu ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman gibi birçok isim yer alıyor.

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

Etiketler: ENSARİhaleManşetSAĞLIK BAKANLIĞITÜGVA
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ANKARA BAROSUNDA SKANDAL

9 Ocak 2023
SİYASET

CHP’DE ANTALYA KRİZİ BÜYÜYOR,MUHİTTİN BÖCEK AKP’YE GEÇECEK İDDİASI

11 Aralık 2020
ÖZEL HABER

ANKARA KULİSLERİNDE SON İDDİA: “SIRA ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDE”

20 Ocak 2025
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.