Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi. Hotar’a, Büyükelçilik unvanı verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama kararları, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Tunus Büyükelçiliği’ne, eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan; Kuzey Makedonya Büyükelçiliği’ne, Fatih Ulusoy; Slovakya Büyükelçiliği’ne, Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Erkan Özoral; Portekiz Büyükelçiliği’ne, Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Haldun Koç; Cibuti Büyükelçiliği’ne, Erdal Sabri Ergen; Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne, Emrullah İşler; Dominik Büyükelçiliği’ne, Kültür İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emriye Bağdagül Ormancı; Somali Büyükelçiliği’ne, Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Alper Aktaş; Çad Büyükelçiliği’ne, Amerika Genel Müdür Yardımcısı Cem Utkan Gambiya Büyükelçiliği’ne, Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Fahri Türker Oba atandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan diğer atama kararlarında ise Akdeniz İçin Birlik Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilciliği’ne Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar ve İslam İşbirliği Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’ne Cenk Uraz atandı.
PEK ÇOK SKANDAL İLE GÜNDEME GELDİ
AKP’nin eski milletvekili de olan ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Nükhet Hotar’ın ismi pek çok skandal ile gündeme gelmişti.
9 Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi akademisyen Doç.Dr. Aksel Çelik Nükhet Hotar tarafından kendisine “Şiddetli ve sistemli mobbing uygulandığı” gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettirmişti.
Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, kız yurdu için bağışlanan araziyi satışa çıkararak bir başka skandala daha imza atmıştı.
Nükhet Hotar Rektörlüğü döneminde 9 Eylül üniversitesinde yabancı öğrenci kontenjanı 41 kat artırıldı ve 244’den 10 bin 165’e çıkartılarak büyük bir skandal daha yaşandı.
Daha 9 gün öncesinde ise 7 Şubat 2024 tarihli son “Nükhet Hotar Skandalı İddiası” ise Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Meslek Yüksekokulu’nda (İMYO) okuyan öğrencilerden staj dosyaları için zorla para alındığı ve DEÜ Rektörü Nükhet Hotar’ın, daha önce de öğrenci paralarını zimmete geçiren ve yargıya intikal etmeyen şüphelileri koruyup kolladığı olmuştu..
EN ÇARPICI İDDİALAR İSE SERKAN KURTULMUŞ’TAN GELMİŞTİ…
Nükhet Hotar ile ilgili en ciddi ve çarpıcı iddialar ise İzmir’de FETÖ Borsası2nın silahlı kanadını yönettiği iddia edilen Serkan Kurtulmuş’tan gelmişti.
Kurtulmuş “FETÖ Borsası” davasında tutuklandıktan sonra çıkarıldığı ev hapsinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’a adliye ve emniyet üzerinden isim listeleri geldiğini ve iş dünyası hakkında kararlar alındığını iddia eden Kurtuluş, çok yüklü miktarlarda paraların alındığını ve bu kişilerin cezaevine girmeden tahliye edildiğini söyledi.
“Sorun çıkaranları korkutmak için kendisinin devreye girdiği, maddi menfaat sağladığı ve karıştığı bazı suçların üzerinin örtüldüğü” iddiasında da bulunan Kurtuluş, “Alınan paralar bize geliyordu. Ahmet Kurtuluş ile birlikte dağıtıyorduk. Bir kısmını İzmir’de dağıtıyor, bir kısmını da Ankara’ya gönderiyorduk. Şemalar vardı. Ona göre para dağıtılıyordu” diye konuştu
Organizasyonun başında AKP’nin kurucuları arasında yer alan, eski Genel Başkan Yardımcısı ve şimdinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın olduğunu iddia eden Kurtuluş, “İzmir’den çözülemeyen sorunları Nükhet Hotar Ankara’ya bildiriyordu. Kendisinin Binali Yıldırım ile ilişkileri çok iyiydi. Sorun olduğu zaman Ankara’yı arayıp çözüyordu” dedi.
Kurtuluş, A3 Haber internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Süleyman Gençel’e Hotar’ın isteği ile saldırı düzenlediklerini de iddia etmişti.