Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

SURİYE’DE “AİLE DARBESİNDE” İŞLER KARIŞTI:ESAD’IN KUZENİNDEN YENİ HAMLE

29/05/2020 16:27
Kategori: DIŞ BASIN, SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni olan ve ülkenin en güçlü ve zengin iş adamı olarak gösterilen Rami Makhlouf ile Beşar Esad arasında başlayan ve Suriye kamuoyunda “Aile Darbesi” olarak nitelenen güç mücadelesi devam ederken Esad’ın kuzeni Rami Makhlouf’tan yeni hamle geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli The National haber sitesinin verdiği bilgiye göre Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın kuzeni olan ve 2000’li yılların başından beri devlet yönetiminde de etkili Rami Makhlouf’un tüm mal varlığına el koymak istemesinin ardından  Rami Makhlouf, Facebook hesabından yaptığı paylaşım ile çeşitli bankalar ve sigorta şirketlerindeki hisselerini Ramak Humanitarian adlı bir organizasyona devrettiğini açıkladı.

Makhlouf Ramak Humanitarian’ın, Beşar Esad rejimini savunurken ölen Alevîler için kurulan,rejimin “şehitlerine” adanmış bir yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Ancak Makhlouf’la ilgilenen bölgesel bankacılara göre, Ramak Humanitarian’ı  hiç de sıradan bir yarım kuruluşu değil.Yardım kuruluşunun bir dizi rejim lideriyle bağlantılı tarafından, sistemi kontrol edebilmek adına faaliyet gösteren çeşitli organizasyonları birleştiren kurumsal bir yapının ana şirketi olduğu belirtiliyor.

“Tüm bu hisselerin mülkiyetini devretme sürecine başladım” şeklinde konuşan Makhlouf bu bağışın ona “büyük memnuniyet ve güç hissi” verdiğini söylemesi ise dikkat çekti. Makhlouf’un ifadelerindeki “Güç hissi” ibaresi bir meydan okuma olarak değerlendirildi.

Esad ile kuzeni Rami Makhlouf arasındaki güç savaşı, Esad’ın 19 Nisan’da kuzeni tarafından kontrol edilen telekom şirketi Syriatel’i kapsayan bir vergi anlaşmazlığını gerekçe göstererek Rami Makhlouf’un tüm mal varlığına el koyma girişiminde bulunması ile su yüzüne çıktı. 

Esad’ın kuzeni olan Rami Makhlouf 2000’li yıllardan bu yana giderek güçlenen ve BAAS PARTİSİ’ni kontrol eden 3 isimden biri haline gelen bir figür.

Finansçılar, Syriatel’in ülkenin en büyük şirketi olduğunu, ancak bu şirketin değerinin Makhlouf’un rejimin en iç çemberi adına yönettiği servetin sadece bir kısmını temsil ettiğini söylüyor.

Rami Makhlouf ayrıca bir süredir sosyal medyada dolaşan  10 bankadaki hisselerin kendisine ait olduğu iddialarını da doğruladı.

Bankalar arasında Ürdün Arap Bankası’nın Suriye iştirakleri, Lübnan’ın Banque Audi, Byblos Bankası ve Blom’un yanı sıra Katar Ulusal Bankası’nın Şam’daki operasyonu da var.

Bankacılar, Makhlouf’un adındaki bilinen varlıklardan bazılarının ele geçirilmesinin, dünyanın dört bir yanındaki off-shore şirketlerin labirentindeki büyük bir servete kıyasla nispeten önemsiz olduğunu söylüyor.

Paralarının tamamının yerini ve gerçek manadaki tam miktarını sadece Makhlouf’un bildiğini belirten uzmanlar güç  mücadelesinin odağında bu paranın yattığını ifade ediyorlar.

Etiketler: BAASESADManşetRami MakhloufSURİYE
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

ABDÜLKADİR SELVİ’NİN EŞİ VE DAMADI HAKKINDAKİ İDDİALARDA YENİ GELİŞME

12 Aralık 2021
ÖZEL HABER

SEGİN BARAN KORKMAZ’IN VENEZUELA BAĞLANTISI NE?

23 Haziran 2021
MEDYA

HABERALTERNATİF 6 GÜN ÖNCE SBK İLE İLİŞKİSİNİ YAZDI, HABERTÜRK O MUHABİRİN İSTİFASIN İSTEDİ

23 Haziran 2021
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.