Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

13/09/2021 20:56
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Afgan Ordusu subaylarının, Taliban’ın iktidara geçmesinin ardından infaz listesine alındığını ve öldürülmemek için saklandıklarını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuyla ilgili bir video yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Veryansın TV haber sitesi tarafından gündeme getirilen Afganistan’da “İnfaz listesine” alınan ve ölümü bekleyen Türk kökenli Afgan subaylar hakkında konuşan Özdağ kendisine ulaşan Afgan Subay’ın Türkiye’den yardım istediğine dikkat çekti. Özdağ “Amerikan Ordusu’nun yandaşları olan Afgan askerine Türkiye’nin kapıları ardına kadar açılırken, Türk soylu subaylar neden Afganistan’dan çıkarılmıyor?” dedi.

“Bu bilgiyi bana veren genç Gazi üsteğmen kardeşim Dışişleri Bakanlığına konuyu anlatmak için gitmiş fakat bu bacağını vatan için vermiş genç evladımızı bakanlıktan içeri dahi almamışlar.” diyen Prof. Dr. Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye onlarca yıl Afganistan’da NATO görevi kapsamında askeri birlik bulundurduğu ve bu süreç içerisinde hem Afganistan’da Türk ordusu ile birlikte çalışan yüzlerce kişiden oluşan bir ağ oluştu. Hem de onlarca genç Afgan, Ankara’da Harp Okulu’nda eğitimlerini tamamlayıp Afganistan’a geri döndüler ve Afgan ordusunda görev yaptılar. Şimdi sizinle paylaşacaklarımı bana bir bacağı dizden aşağı ampüte olan, bir gazi üsteğmen arayarak bildirdi. Dedi ki birçok devre arkadaşım şuanda Afgan ordusunda görev yaptıktan sonra Taliban’ın iktidara gelmesi ile birlikte, infaz edileceklerini bildikleri için evlere saklanmış durumdalar ve Afganistan’dan bir an önce çıkmak istiyorlar. Bu konuda Ankara’dan Dışişleri Bakanlığı’ndan bir talimat gitmesi gerekiyor. Ama Dışişleri Bakanlığı bu talimatı geciktiriyor ve Taliban da bu harp okulu mezunu Afgan subaylarına yönelik infaz kararlarını uygulamaya başlamış.

Özdağ Dışişleri Bakanlığı’nın konu ile hiç ilgilenmediğinin altını çizerken “Bırakın dinlemeyi o devre arkadaşları için onların hayatları için mücadele ederken beni buldu. Ben bundan bir süre önce iktidarın önemli bir yetkilisine bu konuyu ileterek ricada bulundum ve çoğu zaten Türk soylu olan bu Afgan Ordusu’nda görevli Ankara’da harp okulundan mezun subayların, Afganistan dışarısına çıkarılması için Türkiye’nin harekete geçmesi gerektiğini ifade ettim. İlgileneceklerini söylediler. Bugün üç teğmen kardeşim beni tekrar aradı ve hiçbir gelişme olmadığını söyledi. Bundan dolayı bu videoyu Türk kamuoyuyla paylaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Özdağ açıklamasında “Türkiye Amerikan ordusuyla birlikte savaştığı için Afganistan’dan çıkarılan binlerce Afgan askeri geldi. Ancak isimleri İran’a birileri tarafından verilen Türk Silahlı Kuvvetleri ile yakın temas içerisinde olmuş, sekiz yüze yakın Türk kökenli Afgan, Iran dan Geçirilmediği gibi Ankara’da harp okulundan mezun birçok Afgan subay da Afganistan’dan Türkiye’ye gelmesine veya Afganistan dışına çıkmasına izin verilmiyor. Üstelik daha bu sene Ankara’da harp okulundan teğmen rütbesiyle mezun olan 25 tane Afgan Subayda şu anda Ankara’da aç ve yapacaklarını bilmeden bekliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti 5000 senelik bir devlet geleneğine dayanır.” diyen Özdağ “Sadece rejim yüz senedir. Afgan ordusuna ilk askeri yardım emrine Gazi Mustafa Kemal Sakarya Savaşı’ndan 15 gün önce dönemin Genelkurmay Başkanı olan Fevzi Paşa’ya en seçkin 15 subayımızı Afgan ordusunu eğitmesi için seç ve yolla şeklinde vermişti. Şimdi yüz sene sonra yetiştirdiğimiz eğittiğimiz Silahlı kuvvetlerimizin yanında olan bu insanlar Türkiye’nin yardımını istiyorlar, yardımına muhtaçlar. Amerikan ordusunun yandaşlarını sınırı açıp Türkiye’ye kabul eden Erdoğan’ın, Türk ordusuyla birlikte çalışmış ve çoğu da Türk kökenli olan bu insanlara neden elini uzatmadığı sorusunun cevabını kendisinin vermesi gerekiyor.” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, hiç bir kurum, kuruluş yahut kişiden “Fonlanmadan”, “tam bağımsız” ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

HABER ALTERNATİF’İN ANDROİD CİHAZLAR İÇİN ÜCRETSİZ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haberalternatif.dro

 

 

Etiketler: AFGANİSTANİNFAZManşetSUBAYTALİBANTÜRK
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
GÜNDEM

THK’NIN YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI ÇÜRÜYOR,RUSYA UÇAK YOLLUYOR

9 Temmuz 2021
EKONOMİ

5 YILDIZLI OTEL İÇİN ÇAM AĞACI VE MAKİLİLK ALANI TAMAMEN SÖKÜP,MOLOZLARI DENİZE ATTILAR!

18 Aralık 2023
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

CHP’DE KILIÇDAROĞLU’NA “İHRAÇ” OPERASYONU

1 Eylül 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.