Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİ TEHDİT EDEN DEKANI KENDİ HEMŞEHRİLERİ REDDETTİ

21/02/2021 06:50
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasından sonra Boğaziçili öğrenci ve akademisyenlerin başlattıkları protestolar sürecinde Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç sosyal medya hesabından öğrenci ve akademisyenleri tehdit etmişti.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç tehdit içerikli paylaşımında “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler kamuoyunda büyük tepki ve infiale neden olurken Trakya Üniversitesi de dekan Kılıç hakkında soruşturma başlatılacağını kamuoyuna duyurmuştu.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’ın bu tehdit dolu sözlerine bir tepki de hemşehrileri olan Artvinlilerden geldi.

Artvinliler Vakfı’nın bir araya getirdiği çok sayıda yazar,akademisyen,sanatçı,STK önderi ve siyasetçide oluşan Artvinliler ortak bir bildiriye imza atarak ile Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’a tepki gösterdiler.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR başlığı ile yayınlanan bildiride Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi Artvin adına üzgün olunduğu belirtilirken demokratik hakların kullanımı konusunda sistematik bir baskı uygulandığı vurgulandı.

Ülkenin en önemli üniversitelerinden birisi olan Boğaziçi Üniversitesi’ne tüm teamüllerin bir yana bırakılarak bir “KAYYUM” atandığı belirtilen bildiride yetkililerin ise başta Boğaziçi Üniversiteliler olmak üzere toplumun tüm katmanlarını ayrıştırdıkları belirtildi.

Bildiride Boğaziçili öğrenci ve akademisyenleri tehdit eden Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç’ın ismi dahi anılmadan sözleri kınanırken, Artvinliler olarak “Kendisi ile hemşehrilik bağının kesildiği” belirtildi.

 

 

 width=

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

Etiketler: ARTVİNBİLDİRİBOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİDekanİLAHİYAT FAKÜLTESİManşetTEHDİTTRAKYA ÜNİVERSİTESİ
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

ORTAŞARK’IN FESLİ UYANIĞI:”KADİR MISIROĞLU”

2 Ekim 2022
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.