Haber Alternatif

Tam Bağımsız Gazeteciliğe Destek Ol!

Okurlarımızdan başka destekçimiz yoktur
DESTEKLE
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • Giriş
  • Kayıt
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Davutoğlu: kınayı seçimde biz yakacağız

21/12/2022 12:24
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, ‘Sayın Erdoğan’la, Sayın Bahçeli ellerine kına yakmasınlar. Kına için daha çok erken. Kınayı seçimde biz yakacağız’ dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı” açıklamasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili, “Sayın Erdoğan, Bahçeli ellerine kına yakmasınlar. Kına için çok erken. Kınayı seçimde biz yakacağız” dedi.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; Altılı Masa’nın 26 Aralık’taki toplantısına ev sahipliği yapacak olan Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Davutoğlu, üzerinde uzlaşılması beklenen ortak protokol ile ilgili şunları söyledi:

“Liderler zirvesi ile ilgili son toplantıda iki konunun tamamlanması kararını aldık. Birisi geçiş süreci yol haritası. Birisi de ortak hükümet programı gibi ortak politikalar metni. Bunların komisyonu da sürekli çalışıyor. Çalışmalar sürerken, belli aşamalarda liderlere danışılması gereken hususlar var. Bizim ev sahipliğinde yapacağımız toplantıya kadar bunların tamamlanması için arada bir görüşme daha yapıldı. O zaman kadar bitmiş konuları bir gözden geçirelim diye karar verdik. Dolayısıyla ilk turda, görüş ayrılıkları olan komisyon içinde uzlaştırmak için yaptığımız bir turdu.

Ancak Ekrem İmamoğlu olayı olunca yarıda kesildi. Nitekim sayın Babacan ve Sayın Uysal’la görüşmeden İstanbul’a gitmek durumunda kaldık hep beraber. Dolayısıyla yarın Sayın Uysal’la görüşeceğim. Perşembe günü, Sayın Babacan’la görüşüp, şu ana kadar ki konulardaki, ihtilafları çözüme kavuşturacağız mümkün olduğu kadar. Sonra çalışmalar devam edeceği için bitmeden yani toplantıdan önce bir tur daha atacağız. Bir sebebi de Sayın Karamollaoğlu’nun sağlık durumu nedeni ile net tarih tespit edemediğimiz için. Sağlık durumuna göre ikinci bir tur yapmaya ihtiyaç olabilir diye düşündük.”

‘Şimdi politika önermeleri olacak’
Davutoğlu, protokolünün içeriğine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“EYT ile ilgili ne yapılacağı, enflasyon hedefleri, istihdamla ilgili nasıl çözüm yolları bulundu? İşsizlik sorunu nasıl çözülecek? Bunlar somut noktasal çözümler olacak. Şunu şunu yapacağız gibi. Aslında somut önerilerimiz ilk açıkladığımız temel ilkeler metninde vardı. Ama şimdi politika önermeleri olacak. Yani tarımda şunları, sanayide şunları yapacağız. Dış ticareti artırmak için, kuru kontrol etmek için şunları yapacağız diye tek tek maddeleştirilmiş çok kapsamlı bir program olacak.”

‘Erdoğan’la Bahçeli ellerine kına yakmasınlar’
Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı” ifadesine ilişkin de açıklamada bulundu.

Davutoğlu, konuya ilişkin “Bunlar olur bazen, böyle bilinçli olmaksızın bir plan olmaksızın da yanlış anlaşılmalar olabilir. Biz bunu masada oturup konuşuruz. Hiç kimse buradan kendisine paye veya bu masanın dağılacağı gibi bir vehme kapılmasın. Sayın Erdoğan’la, Sayın Bahçeli ellerine kına yakmasınlar. Kına için daha çok erken. Kınayı seçimde biz yakacağız” dedi.

Etiketler: AHMET DAVUTOĞLUDevlet BahçeliKemal KılıçdaroğluManşetRecep Tayyip ErdoğanSEÇİM
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Abonelik

HaberAlternatif'e ve Bağımsız Gazeticiliğe Destek ol!
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.
ABONE OL

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SİYASET

AKP’nin kalesi düştü; büyük erime anket sonuçlarına böyle yansıdı

EKONOMİ

AKP itiraf etti, EYT’de prim oyunu!

SİYASET

Adaylık çekişmelerine karşı 37 aydından ortak bildiri

EKONOMİ

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞINA YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ

SİYASET

Cemevi Başkanlığı’na Soylu’nun danışmanı atandı

Oynatılan Video

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET

TARİKAT SEVDASI TÜRKİYE’Yİ KURTARIR MI?

ÖZEL HABER

CHP’NİN EKONOMİ MASASI KİME,NEYİ ANLATIYOR?

ÖZEL HABER

KARS LOBİSİ NEDİR, KİMLERDİR – APPLE-ELON MUSK SAVAŞININ PERDE ARKASI

MEDYA
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Hoşgeldiniz

Hesap bilgilerinizi girin.

Şİfremi unuttum? Hesap Oluştur

Hesap Oluştur

Hesap bilgilerinizi tanımlayın.

Bütün alanları doldurmalısınız. Giriş Yap

Şifrenizi Alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yap
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?