Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

İŞTE SON ANKET,İŞTE SON SONUÇLAR

26/11/2021 22:51
Kategori: SİYASET
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Türkiye’de yaşanan ağır ekonomik kriz ile birlikte her geçen gün daha fazla hissedilen şekli ile bir erken seçim havasına girilirken araştırma şirketleri de yaptıkları anketlerin sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

Bu anketlerden sonuncusu MAK DANIŞMANLIK  tarafından açıklanan anket oldu.

Ankete çıkan sonuçlara göre “Yarın Seçim Olsa Oyunuzu Hangi Partiye Verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda kararsızlar dağıtılmadan önce AKP %29,5, CHP %23,HDP %9, MHP %7,5 oy oranına sahipken İYİ PARTİ %14,Gelecek Partisi %2,5 ve DEVA PARTİSİ %2,5,Saadet Partisi %1,3, Büyük Birlik Partisi %0,5, HÜDA-PAR %0,8,Yeniden Refah Partisi %0,8, Memleket Partisi %0,7, Türkiye Değişim Partisi ise %0,3 oy oranına sahip. Kararsız seçmen oranı ise %6,5 olarak gözükmekte.

Kararsızlar matematiksel olarak dağıtıldıktan sonra ise oy oranları şu şekilde değişiyor:

AKP %31,4, CHP %24,5,HDP %9,6, MHP %8 oy oranına sahipken İYİ PARTİ %14,9,Gelecek Partisi %2,6 ve DEVA PARTİSİ %2,6,Saadet Partisi %1,4, Büyük Birlik Partisi %0,6, HÜDA-PAR %0,9,Yeniden Refah Partisi %0,9, Memleket Partisi %0,8, Türkiye Değişim Partisi ise %0,4,Demokrat Parti ise 0,5 oy oranına sahip oldu.

Anket sonuçlarına göre bugün Türkiye’de seçmenin %48’i erken seçim isterken %37’lik seçmen kitlesi ise erken seçimi istemiyor. %15’lik bir kitle ise kararsız durumda.

Ankette yer alan en çarpıcı verilerden birisi de “Bugünkü bileşenleri ile Türkiye’nin sorunlarını hangi ittifak çözer?” başlıklı soru oldu.

Ankete katılan seçmenlerin % 28’i Cumhur İttifakı,%37 Millet İttifakı cevabını verirken bu soruya “Her ikisi de çözemez” şeklinde cevap verenlerin oyu ise %25 olarak ankete yansıdı. Öte yandan bu soruda %10’luk bir seçme de “Kararsız” olduğunu ifade etti.

“Kendinizi hangi ittifaka yakın hissediyorsunuz?” sorusuna ise %48 Millet İttifakı, %38 Cumhur İttifakı yanıtı çıkarken %14’lik bir seçmen kitlesi ise “İki ittifaka da yakın hissetmiyorum” cevabını verdi.

Ülkede çözülmesi gereken en önemli sorun ise açık ara farkla %60 oranı ile ekonomi olarak gösterildi.

_____________________________________________________________

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, hiç bir kurum, kuruluş yahut kişiden “Fonlanmadan”, “tam bağımsız” ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, HABER ALTERNATİF’in aylık,3 aylık,6 aylık yahut yıllık ÖZEL BÜLTEN’ine abone olabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

 

ABONELİK LİNKLERİ:

 

YOUTUBE KANALI-KATIL BUTONU LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

 

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

HABER ALTERNATİF YILLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİK LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234174
HABER ALTERNATİF AYLIK ABONELİK/ ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234167
HABER ALTERNATİF 3 AYLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234170
HABER ALTERNATİF 6 AYLIK ABONELİK/ÖZEL BÜLTEN ABONELİĞİ LİNKİ:
https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=9234171

 

Etiketler: AKPANKETchpDEVAGELECEKHDPİYİ PartiManşetMEMLEKETMHP
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

ORTAŞARK’IN FESLİ UYANIĞI:”KADİR MISIROĞLU”

2 Ekim 2022
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
GÜNDEM

ŞERİATÇI VAKFIN KURUCUSU ŞİMDİ DE ÜNİVERSİTE AÇIYOR

1 Ocak 1970
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.