Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Makarna pişirme tartışması ülkeyi böldü, iki dakika iddiası!

24/11/2022 12:37
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Tüketicilere makarnayı iki dakika kaynatabileceklerini, sonrasında ocağı ve tencerenin kapağını kapatabileceklerini ve makarnanın su ile “kendi kendine” pişmesine izin verebileceklerini söyleyen marka tepki çekti. 74 yaşındaki Nobel ödüllü fizikçi Giorgio Parisi tarafından icat edilen teknik, şirket tarafından enerji tasarrufu sağlayan bir yöntem olarak tanıtılıyor.

Ancak şefler bu açıklamaya tepki göstererek söz konusu tekniğin mümkün olmadığını ileri sürdüler. İngiltere’nin Londra kentindeki Sartoria’nın İtalyan şef-patronu Francesco Mazzei, “35 yıldır makarna pişirdiğini, tekniğin ‘tamamen yanlış’ olduğunu ve ortaya lapa kıvamında bir makarna çıkacağını” söylüyor.

Mazzei, “Enerjiden tasarruf etmek istiyorsanız başka bir şey pişirin. Makarna pişirmenin kuralları var ve bunlara uyulması gerekiyor. Bana annem öğretti, ben de çocuklarıma söyleyeceğim ve onlar da kendi çocuklarıyla devam edecek. Bu iş böyledir. Kuralları değiştirmek, harika bir operayı değiştirmeye çalışmak gibidir. Bu, İtalyan ulusuna saygısızlıktır” dedi.

Peki İtalyan mutfağının diğer kuralları çiğnenebilir mi? Times, Francesco Mazzei’ye ve restoran işletmecisi James Chiavarini’ye makarna hakkında bilinenleri sorarak doğru olup olmadıklarını araştırdı. 

1. MAKARNAYI HER ZAMAN BOL SU İLE KAYNAMA NOKTASINDA PİŞİRİN – DOĞRU

Mazzei, “Bir kilo makarna için on litre suya ihtiyacınız var. Makarnanın güzel olması için nişastasını kaybetmesi gerekiyor, bu yüzden bol su kullanın ve sık sık karıştırın” diyor.

2. MAKARNA SUYU ÇOK TUZLU OLMALI – YANLIŞ

Mazzei, on litrelik su kabına bir çorba kaşığı tuz önerirken kullanılacak tuzun da kaliteli bir deniz tuzu olmasını savunuyor.

3. AL DENTE HER ZAMAN EN İYİSİDİR – YANLIŞ

Az pişmiş makarnanın şart olmadığını söyleyen Mazzei, pişirme esnasında “Tadın, tadın ve emin olduğunuzda tekrar tadın. Paket on dakika diyorsa, suda altı, sosta dört dakika pişiririm” diyor.

4. MAKARNA SUYUNUZA ASLA YAĞ KOYMAYIN – BELİRSİZ

Bazıları makarna suyuna zeytinyağı eklemenin yapışmasını engellediğini düşünürken Chiavarini, “İtalyan mutfağındaki birçok şey çok bölgeseldir. Bazı insanlar bunu yapar, diğerleri yapmaz. Ben yapmıyorum. İnsanlar yapışmasını durdurduğunu söylüyor ama sadece makarnayı karıştırmanız da yeterli” diyor.

5. MAKARNA ŞEKLİNİZİ SOSUNUZLA EŞLEŞTİRİN – DOĞRU

Genel bir kural olarak, daha büyük şekiller daha kalın, daha parçalı soslarla daha iyi sonuç verirken, spagetti gibi daha ince makarna, istiridyeli, sarımsaklı-zeytinyağlı, biberli gibi daha hafif, daha narin soslarla daha iyi uyuşur.

6. HER ZAMAN BİRAZ MAKARNA SUYU AYIRIN – YANLIŞ

7. CARBONARA SOSLU MAKARNADA KREMA OLMAZ – DOĞRU

8. DENİZ ÜRÜNLERİ İLE PARMESAN OLMAZ – YANLIŞ

9. PİZZADA MEYVE OLMAZ – DOĞRU

10. SIZMA ZEYTİNYAĞINI ASLA EKSİK ETMEYİN – DOĞRU

11. DOMATESLERİN ÜZERİNE ASLA BALZAMİK SİRKE SÜRMEYİN – DOĞRU

Etiketler: MakarnaManşetPişirme
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

EXPO BAHANE,HATAY RANTI ŞAHANE..

23 Şubat 2021
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

ORTAŞARK’IN FESLİ UYANIĞI:”KADİR MISIROĞLU”

2 Ekim 2022
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.